7.1.15

Σε γραμμή Μπαλτάκου Ν.Δ.-Χ.Α.

Το φάντασμα του πρώην γεν. γραμματέα της κυβέρνησης πλανάται πάνω από τους προεκλογικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς της. Ο κ. Μπαλτάκος είχε σχεδιάσει από το 2012 τη σύγκλιση της Νέας Δημοκρατίας με τη Χρυσή Αυγή, αναπολώντας ένα ψυχροπολεμικού τύπου αντικομμουνιστικό μέτωπο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Τις τελευταίες μέρες αποδεικνύεται ότι η γραμμή Μπαλτάκου ακολουθείται πιστά τόσο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και από τον προφυλακισμένο αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης. Με σχεδόν ταυτόχρονες πρωτοβουλίες τους Σαμαράς και Μιχαλολιάκος δηλώνουν πιστοί στην παραδοσιακή εμφυλιοπολεμική Δεξιά και κλείνουν το μάτι ο ένας στον άλλο.
Ο κ. Σαμαράς ποζάρισε στις κάμερες από τον Εβρο για να εξυμνήσει τον φράχτη που έχει χτίσει. Σημασία έχει το περιεχόμενο των λόγων του: «Αυτός είναι ο φράχτης, τον οποίο κάποιοι θέλουν να ρίξουνε. Γιατί η δικιά τους άποψη είναι ότι πρέπει να μπαίνουν οι λαθρομετανάστες, κι από πάνω να τους δίνουμε και ιθαγένεια και να τους δίνουμε και ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομειακή περίθαλψη. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός».

Κοινά στοιχεία
Ο αρχηγός δηλαδή της Ν.Δ. δεν μίλησε ούτε για «επικίνδυνους κακοποιούς» ούτε για κάποιους που «παίρνουν τις δουλειές μας», όπως θέλει η «ήπια» ακροδεξιά ρητορική ανά την Ευρώπη. Αναφέρθηκε ευθέως στα ζητήματα της ιθαγένειας και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών.
Αυτό το τρίπτυχο –«δίκαιο αίματος», αποκλεισμός από νοσοκομεία, αποκλεισμός από ασφάλιση– είναι βέβαια το πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής. Και είναι πλέον γνωστό, από τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» («Με εντολές Μπαλτάκου ψήφιζε η Χρυσή Αυγή», 18.9.2014), ότι στα ζητήματα αυτά υπήρξε συντονισμός μεταξύ των δύο κομμάτων, ενώ ο ίδιος ο Μπαλτάκος καθοδηγούσε μέσω Κασιδιάρη το πώς θα ψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α. για τα ζητήματα της ιθαγένειας.
Από την πλευρά του ο Νίκος Μιχαλολιάκος με άρθρο του στη χρυσαυγίτικη εφημερίδα «Εμπρός», που εκδίδει ο οικονομικός διευθυντής της Χρυσής Αυγής, γνωστός και από τη σχέση του με οφσόρ εταιρείες, δηλώνει ότι η οργάνωση είναι η μόνη που μπορεί να δώσει τον αγώνα της Δεξιάς: «Μόνο μια δυνατή Χρυσή Αυγή μπορεί να σταματήσει τον ΣΥΡΙΖΑ», γράφει ο Μιχαλολιάκος.
Και εξηγεί: «Μόνο μία δυναμική εθνική αντιπολίτευση μπορεί να πολεμήσει τον μαρξιστικό εθνομηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι οι φιλελεύθεροι εθνομηδενιστές της κεντροδεξιάς. Αλλωστε εμάς πολέμησε η Ν.Δ., όχι τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμάς μας έβαλε στην φυλακή και τον ΣΥΡΙΖΑ τον πάει για εξουσία. Αυτοί λοιπόν θα μας σώσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ; Οσοι ζωντανοί, όσοι έχουν ψυχή δυνατή και καρδιά ελληνική να ξεπεράσουν τον φόβο και τους εκβιασμούς, έχουν μόνον έναν δρόμο: Τη Χρυσή Αυγή για μία αληθινά εθνική πολιτική».
Πάνε περίπατο, λοιπόν, όλες οι αντισυστημικές κορόνες της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου. Ο ίδιος εμφανίζεται τώρα ως ο γνήσιος εκπρόσωπος του παλιού αντικομμουνιστικού κράτους: «Πέρα για πέρα υποκριτικός και ο δεκαετίες ολόκληρες καθυστερημένος αντικομμουνισμός της Ν.Δ. Λένε στους Ελληνες ότι πρέπει να την ψηφίσουν για να μην έρθει ο κομμουνισμός. Μα αυτοί δεν κυβερνούσανε μαζί με την ΔΗΜΑΡ; Κομμάτι και εξέλιξη του ΚΚ Εσωτερικού δεν είναι η ΔΗΜΑΡ; Επώνυμα στελέχη της Ν.Δ. μιλούν ακόμη και για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί δεν υπάρχει κομμουνιστικός κίνδυνος;»
Προφανής πρόθεση του Μιχαλολιάκου είναι να επικαλεστεί και τη θεσμική μνήμη του δικαστικού μηχανισμού. Αλλά η επιλογή της Ν.Δ. να αρδεύσει μ’ αυτό τον τρόπο ψήφους από τη Χ.Α. έχει αποδειχθεί λανθασμένη ήδη από τις εκλογές του 2012. Εξάλλου, όλες οι σχετικές μελέτες αποδεικνύουν ότι όποιες συντηρητικές (ή ακόμα και σοσιαλδημοκρατικές) κυβερνήσεις επέλεξαν σε προεκλογική περίοδο να προσεγγίσουν την αντιμεταναστευτική ατζέντα της Ακροδεξιάς υπέστησαν ήττα, εφόσον οι ψηφοφόροι προτίμησαν τη γνήσια από την όψιμη ρατσιστική ρητορεία.
Στην ίδια γραμμή με τις δηλώσεις Σαμαρά βρίσκεται και η τοποθέτηση του Στέφανου Αναγνώστου στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, μετά την παραίτηση της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία κατεβαίνει υποψήφια. Οταν τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Αναγνώστου τοποθετήθηκε από την κυρία Βούλτεψη στη θέση του γ.γ. ενημέρωσης, η «Εφ.Συν.» είχε αποκαλύψει το περιεχόμενο του βιβλίου του «Η τριλογία της προδοσίας», στο οποίο ο κ. Αναγνώστου εμφανίζεται να υιοθετεί όλα τα αντιμακαριακά κλισέ της μεταπολιτευτικής φιλοχουντικής προπαγάνδας («Νέος Μπαλτάκος στην κυβέρνηση», 14.10.2014).
Στο πόνημά του ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφέρεται κατά του Μακάριου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή | 
Για το βιβλίο αυτό ο αείμνηστος Πάτροκλος Σταύρου, ο επί χρόνια στενότερος συνεργάτης του Μακάριου, είχε γράψει: «Ο συγγραφέας ασύστολα, ωμά και κατάφωρα προδίδει την αλήθεια και κακοποιεί την ιστορική πραγματικότητα. Μόνον ψευδή και κακόβουλα ή αστεία και αφελή είναι τα όσα αναφέρετε ότι περιέχονται στα δύο πρώτα μέρη του βιβλίου. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή ο συγγραφέας εξυπηρετεί ύποπτους σκοπούς ή έπεσε θύμα απίθανης φάρσας. Λίγο σεβασμό στην οδύνη μας ζητούμε. Τέτοιες ανιστόρητες έρευνες, σαν του συνεργάτου σας, είναι μαχαίρι σε χέρι σαδιστού μέσα στις πληγές μας» («Ελεύθερος Κόσμος», 3.1.1982).
Αλλά και σε πρόσφατες τοποθετήσεις του ο κ. Αναγνώστου, από τον ιστότοπο μάλιστα της Σοφίας Βούλτεψη, επαινεί τους πρωτεργάτες της χούντας, αναρωτιέται αν έκαναν σωστά ή λάθος και ισχυρίζεται ότι καθοδήγησαν την Εθνική Αντίσταση (προφανώς μέσω των Ταγμάτων Ασφαλείας!):
«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι τα στελέχη της Επταετίας και ενδεχομένως και μέλη των οικογενειών τους, θα έδιναν την ψήφο τους σε μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν στον Εθνικοσοσιαλισμό και εξυμνούν τον Χιτλερισμό! Και αυτό για έναν απλό λόγο: Γιατί τα στελέχη του Στρατού που πρωτοστάτησαν στην Επταετία –ανεξάρτητα αν έπραξαν σωστά ή λάθος τότε–, άλλοι ως ευέλπιδες και άλλοι ως χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, πολέμησαν με γενναιότητα και ηρωισμό κατά των Ιταλογερμανοβουλγάρων εισβολέων και στη συνέχεια στελέχωσαν και καθοδήγησαν την Εθνική Αντίσταση!» (15.6.2012).
Η τοποθέτηση Αναγνώστου σε αυτή την ευαίσθητη θέση και μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο είναι το μήνυμα προς το ακροδεξιό ακροατήριο που επιδιώκει να περάσει η κυβέρνηση. Είναι όμως και μια ευθεία πρόκληση προς την ομάδα των καραμανλικών βουλευτών, εφόσον μεταξύ των καταγγελλομένων πολιτικών στην «Τριλογία της προδοσίας» συμπεριλαμβάνεται και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στον οποίο αποδίδεται ότι παραδέχτηκε ως νόμιμη την τουρκική εισβολή.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.