17.9.14

Πρωτοβουλία στις γειτονιές της Νίκαιας ενάντια στη Φτώχεια και το Φασισμό: Όλοι στην παναττική κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στις 18:00 στο Κερατσίνι

Κείμενο-κάλεσμα στην αυριανή αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι που μοιράστηκε από την Πρωτοβουλία στις γειτονιές της Νίκαιας ενάντια στη Φτώχεια και το Φασισμό


Όλοι στην παναττική κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη στις 18:00 στο Κερατσίνι, στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Παναγή Τσαλδάρη 60.
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!


1 χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο Παύλος ήταν ένα παιδί της εργατικής τάξης που είχε αναπτύξει και αντιφασιστική δράση και μέσα από τα τραγούδια του μιλούσε για την κοινωνική αδικία και το φασισμό. Μετά τη δολοφονία του μετανάστη Σεχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, και τους αμέτρητους προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς και εκφοβισμούς ενάντια σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους και αριστερούς, ήταν θέμα χρόνου να δούμε και τη δολοφονία ενός Έλληνα αγωνιστή.


Αμέσως μετά την αποκάλυψη ότι ο Παύλος δολοφονήθηκε από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, υπήρξε κατακλυσμός δημοσιευμάτων για το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και τις μεθόδους εκπαίδευσης των μελών της. Ακόμη και τα πιο καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναγκάστηκαν να αναφερθούν σε αυτό για το οποίο προειδοποιούσε εδώ και χρόνια μεγάλο κομμάτι της αριστεράς και του κινήματος: ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά «άλλη μια πολιτική δύναμη», αλλά μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση, που δε διστάζει να βγάλει από τη μέση όποιον διαφωνεί με τη σάπια ιδεολογία της.

Την ίδια στιγμή, η δολοφονία του Παύλου υπήρξε η αιτία για το ξέσπασμα ενός πολύ μαζικού κύματος αντιφασιστικών εκδηλώσεων και διαδηλώσεων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κάτω από την πίεση αυτού του κινήματος ήταν που αναγκάστηκε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής.

Αυγή τη στιγμή βρίσκονται στη φυλακή 9 μέλη της Χρυσής Αυγής. Όμως, το γεγονός αυτό δεν πρέπει να καθησυχάζει το αντιφασιστικό κίνημα. Η κυβέρνηση θέλησε για τα μάτια του κόσμου να δώσει ένα χτύπημα στη Χρυσή Αυγή που της ξέφυγε από τον έλεγχο με τη δολοφονία του Παύλου. Την ίδια στιγμή όμως την έχει ανάγκη γιατί αυτή θα επανδρώσει τον παρακρατικό μηχανισμό που θα χτυπήσει το κίνημα όταν δεν  θα μπορεί να το χτυπήσει το επίσημο κράτος. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε πρόκειται να «εξαρθρώσει» την Χρυσή Αυγή.

Ο φασισμός και οι εγκληματικές οργανώσεις του μπορούν να τσακιστούν μόνο από τη δράση του αντιφασιστικού κινήματος και της αριστεράς. Με το χτίσιμο και τη δράση αντιφασιστικών επιτροπών σε κάθε γειτονιά, σχολείο, σχολή, χώρο εργασίας, στην προοπτική ενός μαζικού πανελλαδικού αντιφασιστικού μετώπου.

·                    Το κίνημα δεν ξεχνά!
·                    Το κίνημα δε χρειάζεται άλλους «μάρτυρες», άλλους νεκρούς.
·                    Η κοινωνία έχει ανάγκη να απαλλαγεί από τη σάπια ιδεολογία και τις βρωμερές μεθόδους του φασισμού!
·                    Η κοινωνία έχει ανάγκη από ένα καλύτερο αύριο, χωρίς ρατσισμό και εκμετάλλευση!
·                    Ξέρουμε καλά ότι ο φασισμός δεν μπορεί να χτυπηθεί από το ίδιο το σύστημα που τον γεννά!

Για όλα αυτά συνεχίζουμε τον αντιφασιστικό μας αγώνα!



Πρωτοβουλία στις γειτονιές της Νίκαιας ενάντια στη Φτώχεια και το Φασισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.