4.7.14

Ποιος είναι ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που χρηματιζόταν από το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας είναι ο ανώτατος αξιωματικός που συνελήφθη με την κατηγορία του χρηματισμού του από μέλος του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, στο οποίο συμμετείχε και ένας αστυνομικός αλλά και ένας απόστρατος αξιωματικός του λιμενικού. 

Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός, τότε διοικητής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, ήταν ένας από τους συνολικά επτά διοικητές που είχε «ξηλώσει» ο Νίκος Δένδιας, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, στο πλαίσιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και των σχέσεων της νεοναζιστικής οργάνωσης με στελέχη της αστυνομίας.

Τότε ο Νίκος Δένδιας είχε ζητήσει τη διερεύνηση των καταγγελιών για νεοναζιστικούς θύλακες στην αστυνομία και σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως οι διοικητές απομακρύνονται «προκειμένου να διασφαλιστεί κατά απόλυτο τρόπο η αντικειμενικότητα στην έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων». 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας συνελήφθη για «μη συναφή υπόθεση» με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και σε βάρους του σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία. Όπως σημειώνεται, από την έρευνα προέκυψε χρηματισμός του με το ποσό των 11.000 ευρώ από μέλος του κυκλώματος. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για υπεξαγωγή εγγράφων, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.