11.6.14

Αθωώθηκε η "Αυγή" για τη μήνυση του "επιστημονικού συνεργάτη" της Χ.Α.


Ομόφωνα αθωώθηκε η "Αυγή" για τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον της ο δικηγόρος Ιωάννης Ανδριόπουλος, συνεργάτης του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και νυν ανεξάρτητου, γνωστός από την προσφυγή στο ΣτΕ κατά του νόμου για τους μετανάστες.

Το δικαστήριο, μετά από απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, δέχθηκε ότι στο σύντομο σχόλιο της εφημερίδας δεν περιλαμβάνονται συκοφαντικές αναφορές για τον μηνυτή, ούτε καν εξυβριστικές. Αντιθέτως, τα διαλαμβανόμενα στο σχόλιο εξυπηρετούν τη δημόσια λειτουργία του Τύπου, καθώς υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την προσφυγή στο ΣτΕ.

Κατά τη διαδικασία, ο μηνυτής ουσιαστικά αναγνώρισε τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης κατά της "Αυγής", αναφερόμενος κατ' επανάληψιν στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες αλλά και για άλλα πολιτικά θέματα.
Κατά τη συζήτηση, ο μηνυτής διευκρίνισε ότι δεν είναι μετακλητός υπάλληλος του αρχηγού της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά μισθοδοτούμενος από την κομματική επιχορήγηση επιστημονικός συνεργάτης του προφυλακισμένου βουλευτή Χρ. Αλεξόπουλου. Ο Ιωάννης Ανδριόπουλος δεν αποδοκίμασε τα αποδιδόμενα στον "εργοδότη" του βουλευτή περί συμμετοχής του στην εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. και δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι μισθοδοτούμενος συνεργάτης του. Ο μηνυτής δεν αποδοκίμασε ούτε τη φράση, που αποδίδεται στον ίδιο βουλευτή, για τους δικαστές, τους οποίους σύμφωνα με δημοσίευμα αποκάλεσε: "Σκουλήκια που δεν θα λιώσουν ποτέ μετά τον θανατό τους" ("Το Βήμα", 11 Μαΐου 2014).

Απέφυγε επίσης να απαντήσει στην παλαιότερη δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος τον κατονομάζει μεταξύ των "συναγωνιστών" της Χ.Α. Ο Μιχαλολιάκος τόνισε: "Ο Ανδριόπουλος είναι επιστημονικός συνεργάτης της Χ.Α. - διορισμένος στη Χ.Α. Όταν ξεκίνησε την προσφυγή στο ΣτΕ δεν μπορούσε να είναι επιστημονικός συνεργάτης γιατί η Χ.Α. δεν ήταν στο Κοινοβούλιο. Με μεγάλη του προθυμία δέχθηκε να είναι (επιστημονικός συνεργάτης της Χ.Α.). Του είχαν προτείνει μάλιστα να είναι υποψήφιος βουλευτής άλλου κόμματος και αρνήθηκε προς τιμήν του, το παιδί, να πολιτευθεί. Και ήρθε και είναι στο πλευρό μας. Και αυτός αυτή τη στιγμή τους έχει κολλήσει κυριολεκτικά στον τοίχο. Και η Ν.Δ. βρίσκεται πλέον σε κατάσταση νευρικής κρίσης".

Αυτή η αποκάλυψη των σχέσεων του μηνυτή με την Χ.Α. έγινε από τον ίδιο τον Ν. Μιχαλολιάκο σε εκδήλωση του κόμματος, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ. Το δικαστήριο αθώωσε τους διευθυντές σύνταξης Κ. Νικολακάκο και Στ. Καπάκο.

Συνήγοροι υπεράσπισης ήταν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Στέφανος Μητροπάνος. Ο μηνυτής έχει καταθέσει και αγωγή κατά της εφημερίδας και ζητεί αποζημίωση... 240.000 ευρώ! Δηλαδή 1.500 ευρώ για κάθε μια λέξη του σύντομου σχολίου!

Ο μηνυτής υπήρξε πρωταγωνιστής του ακροδεξιού δικαστικού ακτιβισμού. Έχει υποβάλει μήνυση για εσχάτη προδοσία εναντίον των 170 βουλευτών που ψήφισαν τον νόμο Ραγκούση, ενώ από κοινού με τον βουλευτή Παναγιώταρο και τη Θ. Σκορδέλη, κατηγορούμενη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, πρωτοστάτησε στη γνωστή δραστηριότητα της Χ.Α. στον Άγιο Παντελεήμονα. Ακόμη έχει μηνύσει τον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κ. Μουτζούρη και τον συγγραφέα Σ. Μιχαήλ για την υπόθεση του Indymedia, οι οποίοι αθωώθηκαν. Εκκρεμεί η δίκη κατά της εφημερίδας "Εργατική Αλληλεγγύη".

To σχόλιο της Αυγής (17/11/2012) που προκάλεσε τη μήνυση Ανδριόπουλου ήταν το εξής:

Το μακρύ χέρι των νεοναζί στο ΣτΕ

Η "σπουδή" του ΣτΕ να κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση περί απόδοσης ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών κρύβει πολύ παρασκήνιο. Η στήλη πληροφορείται ότι τη σχετική διαδικασία κρίσης κίνησε, έπειτα από παρέμβασή του, ο δικηγόρος Γ. Ανδριόπουλος.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια στη Νομική Αθηνών, ο Ανδριόπουλος ήταν δραστήριο στέλεχος της "γαλάζιας" φοιτητικής παράταξης, δηλαδή ΔΑΠίτης. Όμως, μετά τις εκλογές του Ιουνίου, στη Συγγρού είδαν τον παλιό "συμμαχητή" τους να προσλαμβάνεται ως μετακλητός υπάλληλος του Ν. Μιχαλολιάκου, κάτι που επισφράγισε την -εδώ και καιρό- μετακίνησή του στη νεοναζιστική οργάνωση. Ήδη, τα διάφορα εθνικιστικά site "θριαμβολογούν" για την πρωτοβουλία του πρώην ΔΑΠίτη και νυν χρυσαυγίτη, ενώ αυτό το παρασκήνιο εξηγεί και τη "βιασύνη" του Μαξίμου για αλλαγές, προκειμένου να μην "πιστωθούν" οι νεοναζί την απόφαση του ΣτΕ.

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.