7.5.14

Έκλαψε ο Μπούκουρας στη Βουλή!

Σε δάκρυα αναλύθηκε στο βήμα της βουλής ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας. 

Τι είπε ο Μπούκουρας
«Είμαι ένα λαϊκό παιδί το οποίο εργάζεται από 15 ετών. Δεν τα λέω για να με λυπηθείτε. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο, αναγκάστηκα να αναλάβω την επιχείρηση. Μικρά παιδιά παντρευτήκαμε, είμαστε περήφανοι, έχω παιδάκι 3 ετών, έρχονται στη φυλακή και με ρωτάνε: «Γιατί πατέρα είσαι στη φυλακή;». Τα κοιτάω στα μάτια και δεν έχω τι να τους πω. «Γιατί είμαι στη φυλακή; Δεν έκανα ποτέ τίποτα. Ετυχε κι έγινα βουλευτής της ΧΑ. Δεν είμαι φασίστας, δεν είμαι ναζιστής. Ποιός είναι το έγκλημα; ΤΙ έχω κάνει; Πείτε μου. Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Το ξέρετε;»
Οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενής και Μπούκουρας μεταφέρθηκαν μαζί στη Βουλή και τα αυτοκίνητα τςη ΕΛ.ΑΣ στα οποία και επέβαιναν μπήκαν στη Βουλή από την είσοδο της λεωφόρου Αμαλίας. Και οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές δεν φορούσαν χειροπέδες.Ο Γιώργος Γερμενής κάθισε στα έδρανα της ΧΑ με τους υπόλοιπους βουλευτές και συγκεκριμένα δίπλα στον Ηλία Κασιδιάρη. Από την άλλη ο Στάθης Μπούκουρας που έχει ανεξαρτητοποιηθεί έκατσε ακριβώς απέναντι μαζί με τον ανεξάρτητο -πρώην της ΧΑ- Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Σε προσωπικό τόνο η ομιλία Γερμενή: «Κύριε Αθανασίου δεν έχετε τύψεις»
Με επίθεση κατά πάντων, των υπουργών Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση ξεκίνησε την ομιλία του ο προφυλακισμένος βουλευτής Γιώργος Γερμενής. Στη συνέχεια είπε πως τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του είναι κυνηγετικά και τα κατέχει νόμιμα. Μάλιστα επιτέθηκε και στον προεδρεύοντα της Βουλής Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όταν του είπε να συντομεύει, ο βουλευτής της ΧΑ είπε «θα τελειώσω όταν θέλω εγώ».
Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον Χαράλαμπο Αθανασίου λέγοντας «κύριε Αθανασίου δεν έχετε τύψεις, κοιμάστε ήσυχα τα βράδια».
Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του Κοινοβουλευτισμού, που βουλευτές βρίσκονται στον Κοινοβούλιο ενώ είναι προφυλακισμένοι και τα μέτρα που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ αλλά και η Βουλή είναι πρωτοφανή.
Φωνές Κασιδιάρη κατά Αλεξόπουλου
Πρώτος στο βήμα τςη Βουλής ανέβηκε ο ανεξάρτητος βουλευτη Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.
«Ουδέποτε είχα σχέση με τις εγκληματικές ενέργειες που συνδέθηκαν με τη δράση της Χρυσής Αυγής>, τόνισε από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ότι ούτε μπορούσε να σταματήσει ούτε να ελέγξει τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς ο ίδιος, όπως είπε, ήταν απλό μέλος και δεν συμμετείχε στο Πολιτικό Συμβούλιο ή την Κεντρική Επιτροπή που λάμβαναν τις αποφάσεις.
Συμπλήρωσε ότι η πολιτική ηγεσία της Χρυσής Αυγής είχε κρυφή ατζέντα που απέκρυπτε από όλους και σημείωσε ότι η δράση της «αμαυρώνει τις αξίες του πατριωτισμού».
Την ώρα που κατέβαινε από το βήμα ακούστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης να λέει κάτι σε έντονο ύφος κατά του κ.Αλεξόπουλου.
Καρέ καρέ η μεταγωγή των δύο προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εισήλθαν στις 12:12 στη Βουλή οι δύο βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Ευστάθιος Μπούκουρας.
Η μεταγωγή έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και τα αυτοκίνητα της αστυνομίας εισήλθαν στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής από την πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας. Στη συνέχεια οι δύο βουλευτές, συνοδευόμενοι από την φρουρά της Βουλής πλέον, εισήλθαν στο κτίριο από την υπόγεια είσοδο πίσω από τη λεωφόρο Β. Σοφίας, από την οποία συνήθως εισέρχονται τα σχολεία που επισκέπτονται τον χώρο. Οι αστυνομικοί δεν άφησαν δημοσιογράφους να πλησιάσουν τους δύο βουλευτές, ενώ προσωρινά αποκλείστηκε και η εσωτερική είσοδος προς το περιστύλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.