7.5.14

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ουκρανική πρεσβεία, Πέμπτη 8 Μάη, 6:00 μμ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ουκρανική πρεσβεία, Δέλτα Στεφάνου 2, στα όρια Παλαιού Ψυχικού-Φιλοθέης, Πέμπτη 8 Μάη, 6:00 μμ.

Την Παρασκευή 2 Μάη οπαδοί της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου που υποστηρίζονταν από τους νεοναζί του «Δεξιού Τομέα» πυρπόλησαν το κτήριο των συνδικάτων στην Οδησσό εντός του οποίου βρίσκονταν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην πλειοψηφία τους αγωνιστές της Αριστεράς  οι οποίοι  προσπαθούσαν να υπερασπιστούν την πόλη τους από τους προελαύνοντες φασίστες. Όσοι επιχείρησαν να γλιτώσουν από τις φλόγες ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από τους νεοναζί οι οποίοι όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους συνέχισαν το πογκρόμ στους δρόμους, επιτιθέμενοι και σε σπίτια που είχαν στοχοποιήσει. Απολογισμός: 46 νεκροί αντιφασίστες διαδηλωτές και δεκάδες τραυματίες.

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά στέλνουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την Ένωση Borotba που μετράνε έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες από τα ένοπλα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ουκρανική πρεσβεία, μετά από έκκληση για αλληλεγγύη της Borotba (ακολουθεί η ανακοίνωση),  θεωρώντας πως μόνο η διεθνιστική ενότητα ενάντια στην φασιστική κυβέρνηση, τους ολιγάρχες και τους κάθε είδους «προστάτες» (HΠΑ-ΕΕ-Ρωσία) μπορεί να προστατέψει τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα του Ουκρανικού λαού.


Αυτές τις ώρες το μυαλό και η ψυχή μας είναι δίπλα στους Ουκρανούς συντρόφους και συντρόφισσες που αγωνίζονται ενάντια στους νεοναζί, τους ολιγάρχες και τον ιμπεριαλισμό  για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα εθνικιστικά μίση και την
εξαθλίωση.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας


Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-συλλογικοτήτων-πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.