27.4.14

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας στις γειτονιές της Νίκαιας για τη σημερινή εμφάνιση των χρυσαυγιτών στις γειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού

Το Σάββατο 26 Απρίλη μια ομάδα περίπου 80 νεοναζιστών της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής έκαναν την εμφάνισή τους στις γειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού. Στην πορεία τους στις γειτονιές μας, έγραψαν συνθήματα στην πλατεία Ελευθερίας και στο στέκι Pasamontana, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν με μπουνιές σε μια συναγωνίστρια που είχε το θάρρος να τους αποδοκιμάσει.

Οι φασίστες δολοφόνοι συνεχίζουν να προκαλούν. Έξι μήνες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή υπάρχει, δρα και εξακολουθεί να παίζει το ρόλο του μπράβου του συστήματος. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση και οι κρατικοί μηχανισμοί, ούτε μπορούν ούτε, πολύ περισσότερο, θέλουν να αντιμετωπίσουν τους φασίστες, γιατί τόσα χρόνια τους στήριζαν και τους βοηθούσαν να αναπτυχθούν. Γιατί για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα είναι εξαιρετικά χρήσιμο να υπάρχει μια πολιτική οργάνωση που αποπροσανατολίζει, που τραμπουκίζει και δολοφονεί αγωνιστές, που υπερασπίζεται τα συμφέροντά της με όλο της το είναι.

Εμείς, το αντιφασιστικό κίνημα, πρέπει και μπορούμε να αποκαλύψουμε το ρόλο των χρυσαυγιτών μέσα στην κοινωνία και να τους κάνουμε μην μπορούν να σταθούν σε καμιά περιοχή. Ο λαός οφείλει να αντισταθεί στο φασισμό και να παλέψει έτσι ώστε οι νεοναζιστές να μην μπορούν να παίξουν το βρώμικο ρόλο τους.

Οι φασίστες δεν χωράνε σε μια τόσο ιστορική γειτονιά εργατικών και αντιστασιακών αγώνων.


Πρωτοβουλία στις γειτονιές της Νίκαιας ενάντια στη φτώχεια και το φασισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.