29.3.14

Αntinazi Ζone Πετρούπολης: Πολεμάμε και Τραγουδάμε...


Της Μαριλού Κολοκυθά
Για πρώτη εκδήλωση του Antinazi Ζone στην Πετρούπολη, σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι. Με 40-50 άτομα παρόντα την Δευτέρα 22 Μάρτη γεμίσαμε τον φιλόξενο «Σκοινοβάτη». Δεν τον γεμίσαμε μόνο με την παρουσία μας, αλλά και με τις αντιφασιστικές ιδέες και την μουσική και τα τραγούδια της παρέας.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκαναν οι εισηγήσεις της υπογράφουσας το άρθρο, του Μάκη Ζέρβα από την κολλεκτίβα «Τέχνη εν Κινήσει» και του συνθέτη και τραγουδιστή Λεωνίδα Μαριδάκη για το θέμα «Μουσική και αντιφασισμός». Και ήταν μια καλή έναρξη αφού μετά μίλησαν 15 ομιλητές σε μια συζήτηση με συνεχή ροή.

Ζητήματα που απασχόλησαν ήταν:

  • ποια πρέπει να είναι η σχέση Μουσικών/Μουσικής και των εκπροσώπων της Τέχνης με το αντιφασιστικό, τα κοινωνικά κινήματα και την εργατική τάξη.
  • ποια ρεύματα μουσικής ιστορικά, αλλά και σήμερα αποτελούν την «υπόκρουση» των αντιφασιστικών αγώνων, με ειδική αναφορά στο πανκ, στην hip-hop, στο αμερικάνικο και στο ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι, αλλά και στο ελληνικό πολιτικό τραγούδι της 10ετίας του ’70 και μετά.
  • πως το ίδιο το σύστημα προσπαθεί την αντισυστημική τέχνη να την ενσωματώσει και να την κάνει ακίνδυνη.
  • ποιες είναι οι αιτίες ανόδου της Χρυσής Αυγής και ποια τα καθήκοντα της Αριστεράς.

Ειδική αναφορά επίσης έγινε στην Πανευρωπαϊκή Αντιφασιστική Συνάντηση που θα γίνει στην Καλών Τεχνών 11-13 Απρίλη και οργανώνεται από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά στον οποίο συμμετέχει το Antinazi Ζone.

Kαι μετά με δύο κιθάρες με τον Λεωνίδα Μαριδάκη και τον Γιώργο Κολοκυθά αποδείξαμε πως εμείς ξέρουμε και να πολεμάμε και να τραγουδάμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.