8.3.14

Καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης γιατρός της Ν. Μηχανιώνας!


Της Κατερίνας Κλείτσα

Την Παρασκευή 7/3, ο χρυσαυγίτης γιατρός της Ν. Μηχανιώνας που είχε αναρτήσει επιγραφή «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι» έξω από το ιατρείο του, καταδικάστηκε σε 16 μήνες με αναστολή και 2500 ευρώ πρόστιμο.

Αν και οι μάρτυρες υπεράσπισης προσπάθησαν να πείσουν το Μονομελές Πλημμελειοδικείο και τους παραβρισκόμενους,  ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι «καλός άνθρωπος» που εξέταζε στο ιατρείο του όλους τους ανθρώπους αδιακρίτως φυλής κοκ και ουδεμία σχέση έχει με την Χρυσή Αυγή, τελικά δεν κατάφεραν να καλύψουν τον γιατρό.

Ανάμεσα στα παράδοξα που ακούσαμε όσοι/ες παρακολουθήσαμε την δίκη, ήταν ότι η σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο και δε συνδέει τον γιατρό με ναζιστικές αντιλήψεις, ότι τα 12 μαχαίρια και τα 3 ξιφίδια που βρέθηκαν στο σπίτι του γιατρού τα χρησιμοποιούσε στο κυνήγι και πως ο γιατρός δεν είχε αναρτήσει ο ίδιος την επιγραφή, ενώ όταν την είδε δεν την κατέβασε αμέσως, επειδή δεν είχε χρόνο!

Η καταδίκη του γιατρού είναι μία σημαντική νίκη για το αντιφασιστικό κίνημα αλλά και ένα σημαντικό παράδειγμα για τις μεθόδους δράσης των αντιφασιστικών επιτροπών: Η ανάδειξη και η καταγγελία φασιστικών πράξεων στις περιοχές μας ώστε να μην επιτρέπουμε στους φασίστες να χύνουν το δηλητήριό τους στις γειτονιές μας.


Μέλη του Αντιφασιστικού Μετώπου Θερμαϊκού (το οποίο έφερε και στην δημοσιότητα το συγκεκριμένο περιστατικό) που παρακολουθήσαμε την δίκη, δεχτήκαμε φραστική επίθεση από χρυσαυγίτη μετά την ανακοίνωση της καταδίκης του γιατρού. Ο ίδιος χρυσαυγίτης, κατά την διάρκεια της δίκης πλησίασε ένα μέλος του Αντιφασιστικού Μετώπου και την ρώτησε «Πόσα λεφτά πήραμε για να υπερασπιστούμε τους Εβραίους».

Από τη μεριά μας, τους απαντάμε πως δε μας τρομάζουν οι τραμπουκισμοί τους, και θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μειονοτήτων και να καταγγέλλουμε τις φασιστικές μεθόδους στις γειτονιές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.