24.2.14

Εγκληματίες νεοναζί: Νέο βίντεο για τη στρατιωτική οργάνωση της Χ.Α, ΕΔΕ για τον υποψήφιο αστυνομικό


Νέο βίντεο με τις δράσεις χρυσαυγιτών βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι νεοναζί προκαλούν με ναζιστικούς χαιρετισμούς στην Κρήτη και τη Βουλή - Διοικητική εξέταση διατάχθηκε για τον εν ενεργεία αστυνομικό που θα είναι υποψήφιος της Χ.Α στην Κρήτη.

Το επίμαχο βίντεο περιλαμβάνεται στη δικογραφία από τις Εφέτες ειδικές Ανακρίτριες που έστειλαν στη Βουλή και ζητούν την άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής:


Με το έγγραφο των ανακριτών που έφτασε την Παρασκευή στη Βουλή, ζητείται η άρση της ασυλίας για τα υπόλοιπα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη σε εννιά βουλευτές για «ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» (187 ΠΚ), σε έξι, οι περισσότεροι προφυλακισμένοι, για «κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών» και συμπληρωματικές κατηγορίες μεταξύ άλλων και για τον αρχηγό της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκο. Σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις αυτές, για το θέμα θα συνεδριάσει σε περίπου μία εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, η οποία και θα διατυπώσει τη γνώμη της, αφού ενημερωθούν όλα τα μέλη της. Σημειώνεται ότι η επιτροπή, βάσει Κανονισμού, δεν εξετάζει την ουσία της υπόθεσης και απλά γνωμοδοτεί για την άρση ή μη της ασυλίας, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με το έγγραφο, για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης διώκονται η σύζυγος του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα Ελένη Ζαρούλια, καθώς και οι Νίκος Κουζήλος, Μιχάλης Αρβανίτης-Αβράμης, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Δημήτρης Κουκούτσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Ζητείται επίσης εκ νέου η άρση της ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου, καθώς και των Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Ευστάθιου Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή και Νίκου Μίχου, για «κατοχή πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών» με σκοπό την προμήθεια της εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής θα ασκηθεί δίωξη για κατοχή όπλου, στον Ν. Μίχο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών -κατά τις έρευνες εντοπίστηκε να κατέχει 2,4 γραμμάρια ινδικής κάνναβης- και στον Χρήστο Παππά για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς εντοπίστηκαν στο σπίτι του δύο βιβλία βυζαντινών αρχαιοτήτων που χρονολογούνται από το 1830 (πηγή: efsyn.gr).

Ναζιστικοί χαιρετισμοί στην Κρήτη, ΕΔΕ για τον υποψήφιο που είναι εν ενεργεία αστυνομικός


Διοικητική εξέταση διατάχθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για τις δηλώσεις του εν ενεργεία αστυνομικού Γ. Σπυρόπουλου που πρόκειται να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης με την Χρυσή Αυγή. Στην εκδήλωση παρουσίασης της χρυσαυγίτκης υποψηφιότητας παρέστη ο βουλευτής της ΧΑ Μ.Αρβανίτης, ο οποίος πρώτος χαιρέτισε ναζιστικά και ακολούθησαν πολλοί παρευρισκόμενοι. Η ΕΔΕ διατάχθηκε λόγω των δηλώσεων του αστυνομικού στο Ηράκλειο, που υπάρχουν σε σχετικό βίντεο. Το τηλεοπτικό υλικό, που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, θα υποβληθεί στην εισαγγελία για ποινική αξιολόγηση. 

Ως... αρχαιοελληνικό χαιρετισμό προς το Θείο (!) χαρακτήρισε τη Δευτέρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης το ναζιστικό χαιρετισμό που απηύθυνε την Κυριακή. Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή, ο χρυσαυγίτης βουλευτής μάλιστα επανέλαβε τον εν λόγω χαιρετισμό. Παράλληλα, αρνήθηκε πως έχει οιαδήποτε σχέση με το ναζισμό...

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.