24.2.14

Καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης οδηγός του ΟΑΣΘ


Της Ελισάβετ Κανάκογλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η δίκη του χρυσαυγίτη οδηγού του λεωφορείου 26, ο οποίος στις 10 Απριλίου του 2013 είχε κατεβάσει παράνομα από το λεωφορείο 2 Αφρικανούς μετανάστες.

Στη δίκη ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που τους κατέβασε από το λεωφορείο ήταν ότι δεν είχαν εισιτήριο, ούτε πρόθεση να βγάλουν. Σύμφωνα με τη συνηθισμένη τακτική των χρυσαυγιτών, ο οδηγός αρνήθηκε ότι είχε ρατσιστικά κίνητρα και μάλιστα έφερε μαζί του έναν μάρτυρα υπεράσπισης από τη Νιγηρία, ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρόνια φίλοι και διάφορα άλλα.

Στη δίκη κατέθεσε εναντίον του επιβάτης που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και δήλωσε ότι ο οδηγός αφού κατέβασε τους δύο μετανάστες χωρίς να τους αφήσει να εκδώσουν εισιτήριο, έδειξε στους υπόλοιπους επιβάτες το μενταγιόν με μαίανδρο και είπε: Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι; (Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.antinazizone.gr/2014/02/242-26.html)


Τελικά ο οδηγός κρίθηκε ένοχος με ποινή δεκάμηνης φυλάκισης με 3 χρόνια αναστολή και 1.000€ πρόστιμο. Βγαίνοντας από την αίθουσα, οι χρυσαυγίτες φίλοι του οδηγού «στόλισαν» τους παρευρισκόμενους με διάφορα επίθετα, όπως βρωμιάρηδες, αναρχοκομμούνια, κ.α. σε αντίθεση με το προφιλ “παναγίτσας” που προσπάθησαν να καλλιεργήσουμε μέσα στο δικαστήριο.

Είναι θετικό το γεγονός ό, τι καταδικάστηκε μια τέτοια ρατσιστική συμπεριφορά και ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει σαν παράδειγμα και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις με ρατσιστικά κίνητρα.

Το σημαντικό όμως είναι να υπάρξει εγρήγορση σε κάθε πολίτη ώστε αυτές οι συμπεριφορές να βρίσκουν την κοινωνική απάντηση που τους αξίζει και να στείλουμε τον φασισμό στο καλάθι της ιστορίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.