30.1.14

Η Νεολαία Σύριζα Αχαΐας καταγγέλλει την θρασύδειλη επίθεση χρυσαυγιτών στο «στέκι Madriguera»

Πριν λίγες μέρες, o αυτοδιαχειριζόμενος  κοινωνικός/ πολιτικός/ πολιτιστικός  χώρος  «στέκι Madriguera» βρέθηκε στο στόχαστρο των φασιστών της παραπαίουσας τοπικής οργάνωσης  της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, μέσα στη νύχτα κι ενώ το στέκι ήταν άδειο, έγραψαν στον εξωτερικό τοίχο συνθήματα φυλετικού ρατσιστικού μίσους, όπως «Αίμα τιμή», την υπογραφή τους (τα αρχικά «Χ.Α.») αλλά και έναν «εύστοχο» κατά τη γνώμη τους χαρακτηρισμό : «Άπλυτοι φλώροι».  

Ως Νέοι-Νέες Σύριζα Αχαΐας, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες του Madriguera μαζί με άλλες συλλογικότητες , καταγγέλλουμε την θρασύδειλη επίθεση που δέχτηκε ο χώρος. Είναι εμφανές ότι η κουλτούρα που προβάλλεται από τέτοιου είδους εγχειρήματα βρίσκεται στον αντίποδα  των  προτύπων της  φασιστικής συμμορίας, συγκρούεται με τις καταβολές αλλά και τις πρακτικές της. Είναι εμφανές  το μίσος που τους διακατέχει απέναντι σε οποιοδήποτε  εναλλακτικό πρότυπο ζωής και κουλτούρας  σε σχέση με τα  κυρίαρχα  (του ατομικού δρόμου, του καθολικού αποκλεισμού της  νεολαίας από την κοινωνική/πολιτισμική/πολιτική ζωή)  πάνω στα οποία οι ίδιοι πατάνε  για να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, όσο και να το θέλουν, δεν πρόκειται να σταματήσουν να υπάρχουν. Θα συνεχίσουν να αποτελούν κοιτίδες πολιτισμού και αντίστασης,  μακριά από τα εμπορευματοποιημένα πρότυπα ζωής και διασκέδασης, ζωντανά παραδείγματα και σπόροι ενός καινούριου κόσμου, συλλογικότητας αλληλεγγύης  και αυτοοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.