24.1.14

Πρωτοβουλία στις γειτονιές της Νίκαιας ενάντια στη Φτώχεια και το Φασισμό: Ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό δεν τελείωσε!

Το περασμένο Σάββατο μια ομάδα χρυσαυγιτών έκανε ξανά δημόσια επανεμφάνιση στη Νίκαια, μοιράζοντας φυλλάδια και γράφοντας συνθήματα στον κοινωνικό χώρο Pasamontana στον Κορυδαλλό.
Το μήνυμα που στέλνουν οι φασίστες είναι ξεκάθαρο. Μετά τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών τους και τις σημαντικές ήττες που δέχτηκαν από το αντιφασιστικό κίνημα, επιχειρούν να πάρουν πρωτοβουλίες και να συνεχίσουν να «χύνουν» το ναζιστικό τους δηλητήριο στην κοινωνία.
Εμείς όμως δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε τα Τάγματα Εφόδου της Νίκαιας και τον επικεφαλής της τοπικής τους οργάνωσης που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Σεχζάτ Λουκμάν πέρσι στα Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε τις αμέτρητες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, σε ανθρώπους του κινήματος και τις επιθέσεις σε κοινωνικούς αυτοδιαχειριζόμενους χώρους. Δεν ξεχνάμε τους χρυσαυγίτες του Περάματος που φτιάχνουν σωματείο σε συνεννόηση με τους εφοπλιστές. Δεν ξεχνάμε ότι χρηματοδοτούνται από τους εφοπλιστές και από τους οικονομικά ισχυρούς, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούν πιστά. Δεν ξεχνάμε ότι δεν στήριξαν ΚΑΝΕΝΑΝ αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στα Μνημόνια και στις πολιτικές λιτότητας. Δεν ξεχνάμε ότι έκαναν «γαργάρα» μια σειρά από ζητήματα μέσα στη Βουλή (ξεπούλημα Αγροτικής, χαριστικά δωράκια σε ΠΑΕ, κλείσιμο της ΕΡΤ κλπ). Δεν ξεχνάμε ότι υμνούν τους ταγματασφαλίτες, τους συνεργάτες των ναζιστών, που αιματοκύλησαν την Ελλάδα και έστησαν σε κάθε γωνιά της μπλόκα και εκτελεστικά αποσπάσματα.

Εμείς δεν τα ξεχνάμε όλα αυτά. Ο φασισμός είναι παρόν και συνεχίζει να μας απειλεί. Δεν σταμάτησε με τις φυλακίσεις κάποιων στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Όμως εμείς δεν θα φοβηθούμε, δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Συνεχίζουμε μαζικά και ενωτικά την αντιφασιστική μας δράση και την αποκάλυψη του βρώμικου και εντελώς συστημικού ρόλου της Χρυσής Αυγής. Και τους διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να συνεχίσουν το δολοφονικό και εγκληματικό τους έργο. Μόνο οι δυνάμεις του λαϊκού και αντιφασιστικού κινήματος μπορούν να τελειώσουν μια και καλή το φασισμό.
Στη Νίκαια της Αντίστασης και της Προσφυγιάς, δεν χωράνε φασίστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.