24.1.14

Πρωτοβουλία των 1000: Πλατιά συνάντηση της Αριστεράς, Πάντειο, 25 ΓενάρηΗ  καλεί σε μια ανοικτή, πλατιά σύσκεψη, κομμάτων, οργανώσεων και τάσεων της Αριστεράς για να συζητήσουν την κρίση που περνά η ελληνική οικονομία και κοινωνία και τα καθήκοντα που προκύπτουν για την Αριστερά και τα κινήματα.

Είναι γνωστές οι απόψεις της Πρωτοβουλίας των 1000 ότι για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα των Μνημονίων και της τροϊκανής διακυβέρνησης απαιτείται η ενωτική πάλη και η συνεργασία της Αριστεράς και των κινημάτων, στη βάση ενός προγράμματος ρήξεων και ανατροπών με τις δυνάμεις του κατεστημένου. Στο κείμενο που ακολουθεί/επισυνάπτεται αναπτύσσονται μια σειρά από άξονες σαν βάση συζήτησης για την συγκυρία. Η συμμετοχή στην συνάντηση αυτή και ο σχετικός διάλογος ασφαλώς δεν εξυπακούουν συμφωνία με τις απόψεις της Πρωτοβουλίας. Στα πλαίσια του γόνιμου διαλόγου που επιδιώκει η Π-1000 με το σύνολο της Αριστεράς, οι διαφορετικές απόψεις είναι ευπρόσδεκτες.


Προσκλήσεις για συμμετοχή θα σταλούν στο σύνολο της Αριστεράς, στα μαζικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Κ.Κ.Ε., στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλες τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (είτε συμμετέχουν σε κάποιους από τους ευρύτερους σχηματισμούς, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είτε όχι) καθώς και σε προσωπικότητες του χώρου της Αριστεράς και του μαχητικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η συνάντηση θα έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για τοποθετήσεις από κάτω.

Η συνάντηση θα γίνει στο Πάντειο πανεπιστήμιο, το Σάββατο 25 Γενάρη, στην αίθουσα Σάκη Καράγιωργα ΙΙ. Θα ξεκινήσει στις 2 μ.μ. και θα κρατήσει μέχρι τις 8 μ.μ.περίπου.
Πρωτοβουλία των 1000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.