13.1.14

Νέα στοιχεία - φωτιά από τα αρχεία της Χρυσής Αυγής

Νέα στοιχεία προέκυψαν από την επεξεργασία του υλικού που παρέδωσε η Αντιτρομοκρατική στις δικαστικές αρχές.

Στα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», εικονίζονται ο Ηλίας Κασιδιάρης να «χαϊδεύει» τη διάσημη καραμπίνα - καλάσνικοφ, η Ουρανία Μιχαλολιάκου και η μητέρα της Ελένη Ζαρούλια να συμμετέχουν σε μαθήματα αυτοάμυνας, χρυσαυγίτες με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση και άγνωστο οπλισμό να χαιρετούν ναζιστικά, αλλά και κρυφή επιστολή του Αρτέμη Ματθαιόπουλου προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στην οποία «καρφώνει» συναγωνιστές του και μιλά για τους μισθούς που δίνονται από το κόμμα.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το ψηφιακό υλικό που αποτελεί μέρος του κατηγορητηρίου, παρουσιάζουν τρεις φωτογραφίες που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη. Σ' αυτές φαίνεται να έχει καταγραφεί καρέ καρέ η διαδικασία οικιακής παραγωγής κάποιας σκόνης. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο «Έθνος της Κυριακής» ότι παρόμοιες εικόνες έχουν ξαναδεί για την παραγωγή ναρκωτικών ουσιών. «Προσομοιάζει στη διαδικασία που ακολουθείται για την οικιακή παρασκευή κοκαΐνης.


Όπως λέγεται στην πιάτσα, «βράζουν την κοκαΐνη», εξηγούν χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι η σκόνη που διακρίνεται στο ντοκουμέντο είναι κοκαΐνη. Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες εικόνες δεν αποκλείεται να έχουν «κατέβει» από ιστοσελίδες, προκειμένου να αποτελέσουν «οδηγό» για επεξεργασία κάποιας ουσίας. Ωστόσο, επισημαίνουν πως το υλικό αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί τυχαία στη δικογραφία και προφανώς θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Εντύπωση προκαλεί και η επιστολή του Αρτέμη Ματθαιόπουλου προς τον Ν. Μιχαλολιάκο. Ο βουλευτής Σερρών «καρφώνει» στον αρχηγό της ΧΑ τους Μούκο Αθανάσιο, Ζησιμόπουλο Πολύβιο, Χασιώτη Γεώργιο, Χατζηβασιλείου Αθανάσιο, Τσακίρη Μιχαήλ, Ιωαννίδη, Χρυσομάλλη Νικόλαο, ισχυριζόμενος ότι δεν προσέφεραν στο κόμμα κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2012.

Γράφει προς τον αρχηγό: «Τα κουρασμένα στελέχη με το μόνο που ασχολούνται, όταν έρχονται στα γραφεία, είναι η διανομή μισθών και θέσεων στο Κίνημα. Οι μισθοί καλώς να δοθούν, αλλά όταν ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε και με ποια άτομα μπορούμε να το κάνουμε. Άτομα τόσο πολύ επιπόλαια και απαξιωτικά ως προς τον κόσμο, νομίζω ότι δεν θα πρέπει κάποιος να τα συμπεριλαμβάνει σε οποιονδήποτε σοβαρό σχεδιασμό για το μέλλον».

Ναζιστικές... εκδρομές

Μολονότι από το υλικό που βρέθηκε στους κατασχεμένους υπολογιστές προκύπτουν ξεκάθαρα και ανάγλυφα η ιδεολογική βάση της ακροδεξιάς οργάνωσης, η λειτουργία και οι πρωταγωνιστές της, αρκετές φωτογραφίες προκαλούν θυμηδία. Περίπου 30 ημίγυμνοι χρυσαυγίτες, ανάμεσά τους και οι Κασιδιάρης - Ματθαιόπουλος, χαιρετούν ναζιστικά σε παραλία. Η Ουρανία Μιχαλολιάκου μαζί με τη μητέρα της Ελένη Ζαρούλια, πόζαραν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Μετώπου Γυναικών της Χ.Α. τη στιγμή που εκπαιδεύονταν στην αυτοάμυνα.Όμως, ιδιαίτερα «επικίνδυνες» είναι οι φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστούν τρία άτομα με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση, φούμο και αγνώστου τύπου όπλα, που χαιρετούν φασιστικά σε άγνωστη δασική τοποθεσία. Μάλιστα, από το υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του προφυλακισμένου αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η περιβόητη εικόνα με τον χρυσαυγίτη με στολή Κου Κλουξ Κλαν δεν τραβήχτηκε σε αποκριάτικο πάρτι. Από την πλήρη σειρά των φωτογραφιών φαίνεται ο Κασιδιάρης να συνομιλεί με τον ομοϊδεάτη του, ο οποίος είναι ο μόνος που φορά στολή στο «πάρτι» και σε στιγμιότυπα που είχαν αποκαλυφθεί πρόσφατα χαιρετούσε ναζιστικά.

Η περίεργη σκόνη


Σοκ προκαλούν οι τρεις φωτογραφίες που εντοπίστηκαν στον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του Ηλία Κασιδιάρη και στις οποίες εικονίζονται αγνώστου τύπου σκόνη και γυάλινα δοχεία στα οποία βράζει περίεργο υλικό. Οι εικόνες φαίνεται να έχουν τραβηχτεί σε ιδιωτικό υπαίθριο χώρο και πιθανότατα με κάμερα κινητού τηλεφώνου ή ερασιτεχνικής χρήσης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχουν αποθηκευτεί από ιστοσελίδες, προκειμένου να αποτελέσουν «οδηγό» για επεξεργασία άλλης ουσίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στο «Έθνος της Κυριακής» ότι τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα προσομοιάζουν στη διαδικασία που ακολουθείται για την οικιακή παρασκευή ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα κοκαΐνης.

Στο κρεβάτι αγκαλιά με το καλάσνικοφΣτο παιδικό του κρεβάτι, αγκαλιά με το όπλο, φωτογραφίζεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Η φωτογραφία ανασύρθηκε από τον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή του. Ο υπόδικος βουλευτής, ο οποίος διαμένει μέχρι και σήμερα με τους γονείς του, ποζάρει με χάρη σε οικείο του πρόσωπο, ενώ κρατά σφιχτά, σχεδόν «χαϊδεύει», τη διάσημη πλέον καραμπίνα - καλάσνικοφ. Η αμφίεσή του δεν αφήνει πολλά περιθώρια για σχολιασμό, καθώς ο βουλευτής απαθανατίστηκε από τον φακό φορώντας κοντό σορτσάκι και καλτσάκια. Στο κομοδίνο διακρίνεται το νεσεσέρ με τα καλλυντικά και ένας καφές, ενώ στο κρεβάτι βρίσκεται η θήκη του όπλου και στο πάτωμα ένα σακβουαγιάζ. Πλούσιο είναι το ενοχοποιητικό φωτογραφικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι δικαστικές αρχές με «πρωταγωνιστή» τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Στα γραφεία με στολή Κου Κλουξ ΚλανΚαταρρίπτονται οι ισχυρισμοί της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τους οποίους ο άνδρας με τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν βρισκόταν σε αποκριάτικο πάρτι. Όπως φαίνεται και από τα ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Έθνος της Κυριακής», είναι ο μόνος που φορά στολή και προσέρχεται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου δεν υπάρχει αποκριάτικος στολισμός. Μάλιστα, σε άλλα πλάνα εικονίζεται με τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ενώ σε στιγμιότυπο που είχε δει παλιότερα το φως της δημοσιότητας ύψωνε φασιστικά το χέρι του κάτω από το λάβαρο της Χρυσής Αυγής. Στον χώρο βρίσκεται και ο ιδεολογικός ινστρούχτορας της οργάνωσης, Γιώργος Μάστορας ή Μισιάκας.

Οι νεοναζί πάνε θάλασσα και μαθαίνουν αυτοάμυναΠερίπου τριάντα χρυσαυγίτες έχουν συγκεντρωθεί σε παραλία, πιθανότατα κατά τη διάρκεια κάποιας εθνικιστικής κατασκήνωσης, για να βγάλουν αναμνηστική φωτογραφία. Οι παριστάμενοι χαιρετούν ναζιστικά, ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί.

Πρωταγωνιστικός μοιάζει ο ρόλος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, που βρίσκεται στο κέντρο της ομάδας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχει απαθανατιστεί σε αρκετές φωτογραφίες, να εκπαιδεύει σε στρατιωτικού τύπου γυμνάσια τους χρυσαυγίτες. Όπως φαίνεται, δίνει οδηγίες και εντολές σε μέλη. Επικύψεις, κάμψεις μέσα στο νερό, καταρρίχηση, Αριστερά και στην ίδια σειρά βρίσκεται ο βουλευτής του Ν. Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος είχε «καρφώσει» συναγωνιστές του σε επιστολή που αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής». Την ίδια ώρα ο γυναικείος πυρήνας της ακροδεξιάς οργάνωσης κάνει μαθήματα αυτοάμυνας. Στο κέντρο διακρίνεται η Ελένη Ζαρούλια να προπονείται με την κόρη της Ευγενία Μιχαλολιάκου.

Με παραλλαγή και τα όπλα επ' ώμουΜε φούμο στο πρόσωπο, στολές παραλλαγής στρατιωτικού τύπου, γιλέκα και αγνώστου τύπου οπλισμό, τρεις νεαροί άνδρες χαιρετούν ναζιστικά, σε δασική έκταση. Η φωτογραφία προκαλεί σοκ και βρέθηκε στους σκληρούς δίσκους του Ν. Μιχαλολιάκου.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.