15.1.14

Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού: Ψήφισμα αλληλεγγύης για τους 7 συλληφθέντες στην Επανομή

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ, 14-01-2014
Ο αυταρχισμός και η βαρβαρότητα, τελικά, δεν είναι προνόμιο μόνο της κυβέρνησης και του κράτους, που καταλύουν κάθε έννοια δημοκρατικών δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, το μακρύ τους χέρι. Στον δήμο μας πρόσφατα είδαμε διμοιρίες των ΜΑΤ να προστατεύουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής της Μηχανιώνας από τις “ορδές” των αντι- φασιστών που πραγματοποιούσαν συνέλευση στη περιοχή. Δανεικές διμοιρίες, επίσης, έσπευσαν στη Περαία όταν το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού οργάνωσε πορεία ενάντια στο φασιστικό χτύπημα απέναντι στο Παύλο Φύσσα. Τα τελευταία παζάρια χωρίς μεσάζοντες αποτελούν μόνιμο στόχο της αστυνομίας τόσο στην Επανομή όσο και στους Νέους Επιβάτες.
Ένα ακόμα τραγικό γεγονός αυταρχισμού λαμβάνει χώρα στη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού και προστίθεται στη λίστα των αντιδημοκρατικών κινήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από τη μανία ενάντια σε οτιδήποτε πάει κόντρα στο κοινωνικό λήθαργο που θέλουν να επιβάλλουν στο Δήμο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, δε θα μπορούσε να γλιτώσει η διαμαρτυρία των πολιτών της Επανομής ενάντια στο στήσιμο τηλεφωνικής κεραίας στο γήπεδο της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα, τη Κυριακή 12 Γενάρη με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών Επανομής οργανώθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στον αγώνα που θα διεξαγόταν στο γήπεδο της Επανομής, όπου είναι στημένη η κεραία της Cosmote. Η μαζική προσέλευση του κόσμου μάλλον τάραξε τους τοπικούς άρχοντες, εφόσον αφού αναρτήθηκε το πανό και η διαμαρτυρόμενοι έβγαιναν από το γήπεδο, χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ένταση, στην έξοδο τους περίμεναν 4 διμοιρίες των ΜΑΤ, οπότε και πραγματοποιήθηκαν 7 συλλήψεις.
Το Αντιφασιστικό Μέτωπο του Δήμου Θερμαϊκού καταγγέλλει απερίφραστα τον αυταρχισμό και τη βία που δέχτηκαν οι 7 συναγωνιστές και απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών που τους προσάπτονται! Ο αγώνας για προάσπιση των δήμων μας ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρήσεων είναι αναγκαίος. Η μάχη για την προάσπιση της ίδιας μας της υγείας και της ασφάλειας είναι πιο επίκαιρος από ποτέ!
Η ποινικοποίηση των αγώνων του Δήμου μας δε θα περάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.