12.12.13

Συνάντηση του Αντιφασιστικού Συντονισμού Θεσσαλίας, Λάρισα 8/12/2013

Tου Νίκου Κανελλή,
μέλους της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας

Η ιδρυτική συνάντηση του «Αντιφασιστικού Συντονισμού Θεσσαλίας» έγινε το Σάββατο 19 Οκτώβρη 2013 σε μια μαζική συνέλευση η οποία ακολούθησε μια ιδιαίτερα μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στο Βόλο. Στο ΑΣΘ συμμετέχουν τέσσερις αντιφασιστικές συλλογικότητες από τη Θεσσαλία, η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας, το Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας και το Στέκι Rosso Nero των Τρικάλων. Η ιδρυτική συνέλευση ανάμεσα στα υπόλοιπα είχε αποφασίσει τη συγκρότηση «Συντονιστικού» του ΑΣΘ.

Έτσι, πριν λίγες ημέρες, την Κυριακή 8/12 πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα σύσκεψη του Συντονιστικού του ΑΣΘ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πάνω από 20 σύντροφοι/ ισσες από τις τρεις εκ των τεσσάρων συλλογικοτήτων (οι σ από τα Τρίκαλα δεν κατάφεραν να παρευρεθούν) ενώ παρευρέθηκαν και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, χωρίς όμως να δηλώσουν τη συμμετοχή του ΚΕΕΡΦΑ στον ΑΣΘ.

Η συζήτηση που έγινε ήταν ιδιαίτερα ζωντανή και χρήσιμη και αφορούσε την ανταλλαγή εμπειρίας από τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει κάθε συλλογικότητα στην πόλη της (ανοιχτές εκδηλώσεις, δράσεις αλληλεγγύης, δράσεις σε γειτονιές κα), τις δυσκολίες και τις προκλήσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι και κυρίως τα επόμενα βήματα που θα κάνει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Θεσσαλίας.

Σε ότι αφορά τα επόμενα βήματα πάρθηκαν μια σειρά από αποφάσεις, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι οι παρακάτω:

§  Ο ΑΣΘ να βγάλει δημόσιες ανακοινώσεις στήριξης αγωνιστών της αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος οι οποίοι διώκονται λόγω της αντιφασιστικής τους δράσης
§  Ο ΑΣΘ να διοργανώσει αντιφασιστική καμπάνια που να απευθύνεται στους μαθητές με κοινή προκήρυξη και αφίσα. Η καμπάνια θα περιλαμβάνει κοινή προκήρυξη και αφίσα που να απευθύνονται σε μαθητές και θα αξιοποιηθούν σε όλη τη Θεσσαλία ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν και εκδηλώσεις όπως προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, συζητήσεις, συναυλίες και
§  Επιπλέον ο ΑΣΘ θα συμμετέχει στο μήνα αντιφασιστικών – αντιρατσιστικών δράσεων από τις 21 Μάρτη (παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού) μέχρι 21 Απρίλη (μαύρη επέτειο της στρατιωτικής δικτατορίας του 67). Μια από τις πολιτικές αιχμές των δράσεων αυτών θα είναι το αίτημα «Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλία».
§  Οι αποφάσεις για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του μήνα αυτού θα παρθούν σε μια μεγάλη ανοιχτή συνέλευση του ΑΣΘ το Σάββατο 15 Φλεβάρη, στη Λάρισα. Ενώ μια βδομάδα πριν από αυτή, στις 8/02, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Συντονιστικού επίσης στη Λάρισα, με σκοπό την προετοιμασία της συνέλευσης.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε εκ νέου η απόφαση ότι ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Θεσσαλίας είναι μόνιμα ανοιχτός στη διεύρυνση του με νέες συλλογικότητες και αγωνιστές είτε από τις 4 μεγάλες πόλεις είτε από άλλες πόλεις και χωριά της Θεσσαλίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.