26.11.13

Απάντηση στις φασιστικές ανοησίες εναντίων του “Σβήστε Τους” των σαϊνιών του Ethnikismos.net

Την τιμητική της είχε η πρωτοβουλία μας, αφού οι εκλεκτοί και πολιτισμικά ειδήμονες αρθογράφοι του ethnikismos.net ασχολήθηκαν και με εμάς (δείτε το άρθρο τους ΕΔΩ).
Έτσι λοιπόν, πληροφορήθηκαμε ότι η αφίσα μας η οποία καλούσε στην αντιφασιστική μαθητική συναυλία μας (βλέπε ΕΔΩ“απεικονίζει έναν κουκουλοφόρο μ’ ένα παλούκι στο χέρι να… σβήνει τους «φασίστες»”.
meligra
Όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο από τη φασιστική ανοησία αλλά αξίζει τον κόπο να βοηθήσουμε τα σαΐνια της «Χρυσής Αβγής» να έχουν καλύτερη απόδοση την επόμενη φορά που θα παίξουν «μάντεψε ποιος».
Ο αναφερόμενος «κουκουλοφόρος μ’ ένα παλούκι στο χέρι» είναι ο Paul Simonon, μπασίστας της ιστορικής punk μπάντας The Clash που χτυπά το μπάσο του στο πάτωμα, και η συγκεκριμένη αφίσα είναι επεξεργασία του εξωφύλλου του πιο γνωστού τους άλμπουμ London Calling.
Λειτουργώντας ως αυτό ακριβώς που είναι, δηλαδή αδίστακτοι, απολίτικοι, προβοκάτορες περιορισμένης ευθύνης, τα εξυπνοπούλια που συνέταξαν την ανακοίνωση που συσχετίζει το ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΥΣ με το Σύριζα, ούτε καν έκαναν τον κόπο να ψάξουν την ανακοίνωση του Live στο διαδίκτυο (google). Αν το έκαναν, θα διαπίστωναν ότι το προώθησαν όχι μόνο τα μέσα τα οποία πρόσκεινται στην αριστερά (δηλ. τον Σύριζα αλλά και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά), αλλά και διάφορα άλλα, μεταξύ των οποίων και κάποια τοπικά του Χαλανδρίου.
Το όνομα της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΥΣ αναφέρεται αφενός σε μια δική μας πρακτική, να σβήσουμε κάθε φασιστικό μισαλλόδοξο απομεινάρι από κάθε τοίχο σε όλο το Χαλάνδρι, αλλά και μια έκκληση στην κοινή γνώμη να στείλει με τη στάση της, τους φασίστες στις τρύπες τους όπου και ανήκουν. Για άλλη μια φορά, απέδειξαν οι ίδιοι με τον τρόπο τους γιατί πρέπει να γίνει αυτό. Ο ρόλος του θύματος δεν τους ταιριάζει.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους μαθητές που στήριξαν αυτή την εκδήλωση με την παρουσία και συμμετοχή τους. Μας έδωσε μεγάλη χαρά που είδαμε νέους ανθρώπους με προβληματισμό και πολιτική θέση που θα έπρεπε να ζηλεύουν πολλοί μεγαλύτεροι τους, στα χρόνια και την πείρα.
Τέλος, να διαβεβαιώσουμε ότι το ΣΒΗΣΤΕ ΤΟΥΣ είναι εδώ για να μείνει και να αποτελέσει εστία ανάπτυξης του αντιφασιστικού πολιτισμού. Για το ξερίζωμα της φασιστικής βαρβαρότητας στο Χαλάνδρι και παντού!
ΥΓ. επειδή είμαστε σίγουροι ότι η θρασύδειλη πρακτική τους, θα τους οδηγήσει να σβήσουν την ανακοίνωσή τους μετά την απάντησή μας, επισυνάπτουμε και μια αναδημοσιεύση της στην αρχή και στο τέλος του άρθρου!
ΥΓ2 Δε νιώθουμε καμία υποχρέωση να απαντούμε κάθε φορά σε εκπροσώπους των πιο σκοτεινών, μισαλλόδοξων και επικίνδυνων αντιλήψεων. Ο βασικός λόγος για τον οποίο συντάξαμε αυτή την απάντηση είναι ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν οι αναγνώστες της τους Clash και το αντιφασιστικό, ανατρεπτικό και κοινωνικό ροκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.