26.11.13

Βαρύ κατηγορητήριο για τον Χρυσαυγίτη Ηλιόπουλο

Βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου απηύθυναν οι ανακρίτριες κυρίες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου. Ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης εμφανίστηκε την Τρίτη ενώπιον της Δικαιοσύνης μαζί με τους Γιώργο Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα. Και οι τρεις βουλευτές, που πήραν προθεσμία για να απολογηθούν μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, κατηγορούνται για βαριά κακουργήματα και για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.


Οι ανακριτές, σύμφωνα με το Βήμα, αποδίδουν στον Παναγιώτης Ηλιόπουλο ηγετικό ρόλο στην ιδεολογική εκπαίδευση και κατήχηση των νέων μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης, ενώ παράλληλα τον κατηγορούν πως είναι αυτός που με ηλεκτρονικά μηνύματα είχε και την ευθύνη της κινητοποίησης μελών της Χρυσής Αυγής και των ταγμάτων εφόδου. Επιπλέον αναγνωρίζεται ως ο «επιθεωρητής» των «ομάδων ελέγχου» οι οποίες είχαν την ευθύνη, κατά το σχεδιασμό της νεοναζιστικής οργάνωσης, να ελέγχουν τις άδειες μικροπωλητών, τη συμμετοχή παιδιών μεταναστών σε νηπιαγωγεία κ.α.


Επίσης του αποδίδεται ο ρόλος του επικεφαλής των πυρήνων των νεοναζί στο Νομό Μαγνησίας με τους «πυρηνάρχες» υφιστάμενούς να εκτελούν τις εντολές του με «καθετοποιημένη διαδικασία εντολών, εποπτείας και λογοδοσίας». Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος εμφανίζεται να αναφέρεται απευθείας στον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και να διευθύνει την οργάνωση δίνοντας εντολές ή εγκρίνοντας τις δράσεις και επιθέσεις της Χρυσής Αυγής. 

Ο  βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας,  εμφανίζεται  να  έχει τον απόλυτο έλεγχο της δράσης των πυρήνων της ΧΑ στην Κορινθία, με επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών, ενώ με βάση κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα εμπλέκεται σε πρακτικές παροχής «προστασίας» σε διάφορα μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Ο Γιώργος Γερμενής χαρακτηρίζεται ως ταγματάρχης της οργάνωσης και θεωρείται ο στρατιωτικός εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου με πιο χαρακτηριστική την αποστροφή προστατευόμενου μάρτυρα που είπε «μου έμαθε να σκοτώνω».  Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και τις μαρτυρικές καταθέσεις του  αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην επιλογή αλλά και στη στρατιωτική εκπαίδευση νεοσύλλεκτων μελών.
Όπως τονίζεται στο Βήμα «είναι το πρώτο κατηγορητήριο των νέων ανακριτριών σε βάρος βουλευτών και περιέχει, σύμφωνα με νομικούς, ιδιαίτερα στοιχεία και για τη θεσμική εκτροπή που αποδίδουν στη δράση της Χρυσής Αυγής». 

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.