23.11.13

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Erdogan Cakir στην Γαλλία!



Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του ERDOGAN CAKIR στην Γαλλία. Στην δίκη που έγινε σήμερα ο Δικαστής διαβάζοντας την απόφαση, τόνισε ότι τελευταίο λόγο για την απόφαση έχει  το Υπουργείο Δικαιοσύνης αυτό μας έδειξε  ότι ήταν άσχετη με τη δίκη. Γιατί ένας Δικαστής αποκλείεται να μην ξέρει πως στις ευρωπαϊκές δίκες των εκδόσεων το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είναι αρμόδιο.

Αυτή η απόφαση σημαίνει πως η Ελλάδα εγκρίνει την ποινή πολλών χρονιών που έδωσε η Γάλλια στον Erdogan Cakir λόγο των δημοκρατικών δράσεων του. Εάν από δω και πέρα  στην Ελλάδα θα εκδικαστούν οι αγωνιστές, συνδικαλιστές, οι δημοκράτες  λόγο των δημοκρατικών ενεργειών τους θα είναι μια κατάσταση που δε θα μας εκπλήξει. Αυτή η απόφαση είναι μια απόφαση εναντίον της Δημοκρατίας και του αγώνα εναντίον φασισμού. Είναι επίθεση κατά των βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων.


Εμείς 53 μέρες αγωνιστήκαμε με αποφασιστικότητα εναντίον των απειλών εκδόσεις και για δημοσιοποίηση των πιέσεων των κρατών σε όλη την Ευρώπη και στην Τουρκία. Αποτέλεσμα της αντίστασης ήταν νίκη, καθώς  δικαστήρια  απέρριψαν τις αποφάσεις εκδόσεων στην Τουρκία  και δημιουργήθηκε ένα κλίμα αλληλεγγύης.

 Σήμερα η απόφαση του Άρειου Πάγου για τον ERDOGAN CAKIR είναι μια επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και στις ελευθερίες της Ελληνικής Αριστεράς και στους αγωνιστές της Τουρκίας. Αυτή την επίθεση μπορούμε να σταματήσουμε μοναχά με αλληλεγγύη, αντίσταση και με αποφασιστικότητα. Όπως η αλληλεγγύη που ενισχύθηκε με την αποφασιστική απεργία πείνας 53 μερών, σταμάτησε τις εκδόσεις στην Τουρκία, κι έτσι με αποφασιστική αντίσταση  θα σταματήσουμε αυτή την πολιτική επιθέσεων. Αυτός ο αγώνας δεν τέλειωσε, απ’οπου και να βρισκόμαστε θα συνεχίζουμε τον αγώνα μας εναντίον ιμπεριαλισμό και φασισμό, οργανώνοντας την αλληλεγγύη και την αντίσταση.

Κάτω ο φασισμός ζήτω ο αγώνας μας
Ζήτω η νίκη της απεργείας πείνας μας
Οι πολιτικοί κρατούμενοι είναι τιμή μας
Ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη
Είμαστε λαοί, έχουμε δίκιο να νικήσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.