23.11.13

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην αιμοδοσία του "Ελπίς" για να ακυρώσουν το ρατσιστικό σόου

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο προκειμένου να ακυρωθεί η ρατσιστική, χρυσαυγίτικη αιμοδοσία, με τη διευθύντρια αιμοδοσίας να απευθύνει κατηγορίες για δήθεν αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και απειλές για διώξεις προς τους εργαζόμενους

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ελπίς” και της διευθύντριας αιμοδοσίας, με αφορμή την οργάνωση αιμοδοσίας από τη Χρυσή Αυγή στα γραφεία της, με την αποστολή σε αυτά, συνεργείου εργαζομένων. Στον πρώτο κύκλο της αντιπαράθεσης, ΠΟΕΔΗΝ και σωματείο, αντέδρασαν για την “αιμοδοσία μόνο για Έλληνες” και η διευθύντρια αιμοδοσίας τους απάντησε ότι και το ΠΑΜΕ έκανε αιμοδοσία “μόνο για την εργατική τάξη”.

Οι εργαζόμενοι στο “Ελπίς” επανέρχονται και σε ανακοίνωσή τους που κοινοποίησαν στη διευθύντρια αιμοδοσίας, αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Επειδή δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τα γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή, καθώς και για την ασφάλεια των εργαζομένων, όπως σας έχουμε επισημάνει σε προηγούμενο έγγραφό μας, θα προχωρήσουμε στις αναγκαίες κινητοποιήσεις, εάν η Διοίκηση δεν λάβει άμεση γραπτή απόφαση μετά και την προφορική προσωπική σας τοποθέτηση, καθώς και του Υπ. Υγείας, την οποία μας μεταφέρατε στη συνάντησή μας για την ακύρωση της ανωτέρω αιμοληψίας.
Συγκεκριμένα με ομόφωνη απόφασή μας, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, θα προχωρήσουμε σε 6ωρη στάση εργασίας για το προσωπικό της Αιμοδοσίας, από 8πμ έως 2μμ. Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ με απόφασή της για την στήριξη του αγώνα μας”.

Με γραπτό της κείμενο – επιστολή η διευθύντρια της Αιμοδοσίας κατηγορεί τους συνδικαλιστές ότι αν κάνουν στάση εργασίας για το συνεργείο αιμοδοσίας που θα πήγαινε στα γραφεία της Χ.Α., τότε το κάνουν σκόπιμα για να πάνε τα μέλη της Χ.Α. να δώσουν αίμα εντός του νοσοκομείου και να προκληθούν επεισόδια από τους εργαζόμενους με μια “δήθεν αντιφασιστική κινητοποίηση”. Καταλήγει λέγοντας ότι αν θεωρηθεί μη εφαρμόσιμη η διενέργεια της αιμοδοσίας, τότε μπορεί να απευθυνθεί στον υπουργό Υγείας, ζητώντας “ενοχές επί του πρακτέου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.