19.11.13

Δελτίο τύπου της Ρωγμής Ιονίου Πανεπιστημίου για τα γεγονότα της 17 Νοέμβρη 2013

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013 υπήρχε κάλεσμα για πορεία για την 40ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην οποία συμμετείχαν οι παρακάτω φορείς: Οι σύλλογοι φοιτητών των τμημάτων Τεχνών Ήχου και Εικόνας (Τ.ΗΧ.ΕΙ.)  και Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.), το Συντονιστικό Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου, η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας, το ΕΠΑΜ, το ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

            Η προσυγκέντρωση για την πορεία έγινε στο προαύλιο του τμήματος Ιστορίας και η συμμετοχή ήταν αρκετά μαζική. Το δρομολόγιο που αποφασίστηκε ήταν το συνηθισμένο με μια μικρή παράκαμψη, μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου συνέβησαν γεγονότα σπάνια για τα δεδομένα της Κέρκυρας.

            Πριν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής υπήρχαν παραταγμένοι αστυνομικοί, που εμπόδιζαν την εξέλιξη της πορείας. Τότε όσοι συμμετείχαν στην πορεία - κοντά στα 200 άτομα -  θεώρησαν γελοίο να εμποδιστούν από 10 – 15 αστυνομικούς και χωρίς λόγο μάλιστα, εκτός από το να προστατευτούν οι φασίστες της εποχής μας. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε, χωρίς να επιδιωχθεί κάποια συμπλοκή, να περάσει η πορεία ανάμεσα από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα εκείνοι, υπακούοντας για άλλη μια φορά τυφλά σε εντολές, να χρησιμοποιήσουν βία για να ανακόψουν την πορεία. Παρόλα αυτά ο κόσμος δεν χρησιμοποίησε βία για να αντεπιτεθεί, αλλά απλά επιχείρησε για δεύτερη φορά να περάσει από ανάμεσα, αυτή τη φορά ακόμα πιο αποφασισμένος. Οι αστυνομικοί σάστισαν και ανήμποροι να κάνουν το ο,τιδήποτε υποχώρησαν και στη συνέχεια παρατάχθηκαν μπροστά από την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής μαζί με τις ενισχύσεις που κατέφθαναν.


            Το παραπάνω γεγονός είναι πολύ σημαντικό και αξίζει να σχολιαστεί. Οι αστυνομικοί για άλλη μια φορά εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των λίγων, ήταν εκεί όχι για να φροντίσουν για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη (που είναι η δουλειά τους), αλλά για να προστατέψουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, τα γραφεία των φασιστών δολοφόνων. Αυτή είναι μια τακτική που ακολουθούν γενικότερα τα τελευταία χρόνια, όμως αυτό ακριβώς τους έκανε να χάσουν και τη δύναμη τους, γιατί ο κόσμος όχι απλά δεν φοβήθηκε, αλλά δεν ασχολήθηκε καν μαζί τους και απλά πέρασε ανάμεσα τους.

            Ως Ρωγμή Ι.Π. επισημαίνουμε ότι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής, αλλά τα αφεντικά τους, δηλαδή η τρόικα, η κυβέρνηση, ο Δένδιας. Εκείνοι τους δίνουν τις εντολές και θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο αν ο λαός δε σηκώσει κεφάλι. Ήδη όμως η συνείδηση του κόσμου έχει αρχίσει να αλλάζει ταχύτατα, όπως φάνηκε από τη μαζικότητα της πορείας και την αποφασιστικότητα των διαδηλωτών, που δίνουν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον σε μια εποχή όπου το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» είναι ιδιαίτερα επίκαιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.