6.10.13

Το υπουργείο Εσωτερικών “λύγισε” από την κατακραυγή – Επανεξέταση της απέλασης του Αιγύπτιου μετανάστη


Το υπουργείο Εσωτερικών “λύγισε” από την κατακραυγή για την απέλαση του Αιγύπτιου μετανάστη, Ουαλίντ Ταλέμπ και δήλωσε πως επανεξετάζεται η αίτηση χορήγησης της άδειας παραμονής του.

Το υπουργείο Εσωτερικών, νωρίς το βράδυ, κάτω από την πίεση της δημοκρατικής κοινής γνώμης εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία τονίζει:

“Με αφορμή δημοσίευμα που αφορά σε Αιγύπτιο μετανάστη του οποίου απορρίφθηκε η αίτηση για χορήγηση άδειας παραμονής το Υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει:
Ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Ταλέμπ είχε πέσει θύμα άγριας κακοποίησης τον Δεκέμβριο του 2012. Δεν κινήθηκε η διαδικασία απέλασης εις βάρος του για ανθρωπιστικούς λόγους και για να παραστεί στη δίκη εκείνων τους οποίους κατήγγειλε ότι τον κακοποίησαν.


Ο ίδιος κατέθεσε αίτηση άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους. Το υπουργείο Εσωτερικών του χορήγησε προσωρινή άδεια διαμονής και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, στην οποία εστάλη σχετικό αντίγραφο. Παραμένει νομίμως στη χώρα και δεν έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης από την Ελληνική Αστυνομία.

Λόγω, όμως των ελλιπών εγγράφων που υπήρχαν στον φάκελο η αίτησή του είχε απορριφθεί. Μετά από συνεννόηση με τη δικηγόρο του για συμπλήρωση του φακέλου, η αίτηση του επανεξετάζεται, κατόπιν αιτήσεως θεραπείας, για να λυθεί το ζήτημα”.

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.