23.10.13

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας: Επιμένουμε στην ανάγκη για ένα ενιαίο αντιφασιστικό μέτωπο! Μια απάντηση στην πρωτοφανή επίθεση του ΚΚΕ


Πρώτα έκπληξη και έπειτα θλίψη μας προκάλεσε η απρόκλητη συκοφαντική επίθεση την οποία εξαπέλυσε το ΚΚΕ Βόλου ενάντια στην Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας, με ανακοίνωση του το Σάββατο 19/10 (δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο την Κυριακή 20/10).

Στις απίστευτες και αναρίθμητες συκοφαντίες και τα ψέματα που περιλαμβάνει η ανακοίνωση αυτή - μέχρι και για «χρυσαυγίτικο αντικομουνισμό» έφτασε να μας κατηγορεί το ΚΚΕ! - απαντάνε τα δεκάδες κείμενα της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας που βρίσκονται αναρτημένα στο blog μας, antinazi-magnesia.blogspot.gr, οι ανακοινώσεις μας που έχουν δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο και οι προκηρύξεις μας που έχουν μοιραστεί σε χιλιάδες αντίτυπα στο λαό του Βόλου.

Πάνω από όλα όμως στα ψέματα αυτά απαντάει η ίδια η δράση την οποία έχει αναπτύξει η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας εδώ και ένα χρόνο η οποία είναι γνωστή σε όλη την πόλη.



Από την πρώτη της «ιδρυτική» ανακοίνωση (28/10/2012) η Αντιφασιστική Κίνηση απεύθυνε κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, τις οργανώσεις της νεολαίας, όλες τις μαζικές οργανώσεις και τους φορείς του κινήματος για την συγκρότηση ενός ισχυρού ενιαίου αντιφασιστικού μετώπου. Απέκλεισε όμως ρητά οποιαδήποτε συνεργασία με τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν και είναι υπεύθυνες για τα μνημόνια και τη φτώχεια και οι οποίες έθρεψαν και προστάτευσαν το φασισμό και τη Χρυσή Αυγή.

Κάποια σωματεία, κάποιες πολιτικές δυνάμεις και πολλοί δημοκρατικοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα. Δυστυχώς το ΚΚΕ, ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία αγώνων και ειδικά ενάντια στο φασισμό, δεν ανταποκρίθηκε. Και επέλεξε μάλιστα την ιστορική ημέρα της επετείου της απελευθέρωσης του Βόλου από τους Ναζί για να εξαπολύσει συκοφαντική επίθεση ενάντια σε αντιφασιστικές δυνάμεις που προσπαθούν να συντονιστούν σε επίπεδο Θεσσαλίας!

Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι κανένας δεν περισσεύει από αυτή την προσπάθεια.

Ακόμη και μετά από την απίστευτη επίθεση που δεχτήκαμε θα συνεχίσουμε να καλούμε τις δυνάμεις του ΚΚΕ σε συνεργασία ώστε να εξαλειφθεί ο φασισμός από κάθε χώρο δουλειάς, από κάθε χώρο σπουδών και κάθε γειτονιά! Είμαστε σίγουροι ότι με αυτή την ανάγκη συνεργασίας συμφωνούν και τα ίδια τα μέλη του ΚΚΕ αλλά και μέλη της ηγεσίας του παρά την ανακοίνωση που μοιράστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.