15.10.13

Αντιφασιστική διαδήλωση, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, πλ. Βικτωρίας


Ο αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών-πρωτοβουλιών-συλλογικοτήτων Αθήνας-Πειραιά πήρε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία: να οργανώσει μια αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 26 Οκτώβρη στις 12μ με αφετηρία την πλατεία Βικτωρίας και κατεύθυνση προς τις υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και τον Αγιο Παντελεήμονα.

Ο στόχος δεν είναι να γίνει μια ακόμα αντιφασιστική πορεία. Ούτε υπάρχει η αντίληψη ότι με μία πορεία θα αλλάξει η κατάσταση στον Α.Παντελεήμονα.

Μπορεί όμως να γίνει η αρχή. Να σπάσει η λογική ότι η περιοχή είναι άβατο των Ναζί της Χρυσής Αυγής. Να υπάρξει επικοινωνία και συνεννόηση με τους κατοίκους της περιοχής. Να ξεκινήσουν σειρά δράσεων από κοινού ελλήνων και ξένων ώστε να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα της περιοχής.

Η πορεία θα είναι μαχητική, περιφρουρημένη και ειρηνική. Θέλουμε να έχει κόσμο της γειτονιάς και στην  πρώτη γραμμή οικογένειες ελλήνων και μεταναστών. Θα οργανωθούν μουσικά και θεατρικά δρώμενα πάνω στην πλατεία ώστε να δοθεί ένα πολύ δυνατό μήνυμα: η πλατεία γυρίζει σελίδα. Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο.

Ακολουθεί το ανοικτό γράμμα προς τους κατοίκους της περιοχής του Α.Παντελεήμονα που συνέταξαν τοπικές συλλογικότητες της περιοχής και ο αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά.ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Γείτονες γειτόνισσες

Η εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από οργανωμένη ομάδα χρυσαυγιτών και τα όσα βγήκαν στην φόρα μετά, αποκάλυψε πλατιά αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα λέει εδώ και χρόνια: η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια ακόμα πολιτική άποψη αλλά μια ναζιστική συμμορία εγκληματιών.

Αξίζει όλοι να αναρωτηθούμε. Η εκλογή Μιχαλολιάκου στο Δήμο Αθήνας το 2010 και τα ψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας σε τι ωφέλησαν την περιοχή μας; Σε τίποτα είναι η απάντηση.

Οι γειτονιές μας παρέμειναν υποβαθμισμένες, η ανεργία και η φτώχεια θεριεύουν. Οι χρυσαυγίτες πάτησαν ελάχιστες φορές το πόδι τους στο δημοτικό συμβούλιο ή στο διαμέρισμα. Και όταν πήγαν έχουν να επιδείξουν τον ναζιστικό χαιρετισμό Μιχαλολιάκου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είχαν καμία ουσιαστική πρόταση να κάνουν. Ούτε στο Δήμο ούτε στη Βουλή. Το μόνο που πέτυχαν είναι να κλείσει η μοναδική παιδική χαρά του Α.Παντελεήμονα.

Πέτυχαν επίσης - μπολιάζοντας με μίσος τα μυαλά νέων ανθρώπων - να οργανώσουν συμμορίες ανηλίκων που να κυνηγούν και να μαχαιρώνουν ανθρώπους επειδή είχαν διαφορετικό χρώμα.

Τα μαγαζιά της νύχτας, οι οίκοι ανοχής, τα κυκλώματα μαστροπών και εκβιαστών, το ξενοδοχείο New Dream της οικογένειας Μιχαλολιάκου στην πλατεία Αττικής, συνέχισαν να κάνουν χρυσές δουλειές με τις πλάτες χρυσαυγιτών, πολυεθνικών μαφιών και της αστυνομίας.

Οι χρυσαυγίτες το πρωί κυνήγαγαν μετανάστες και το βράδυ έκαναν δουλειές με τη ρουμάνικη ή τη νιγηριανή μαφία. Παρίσταναν τους αντισυστημικούς και ήταν κολλητοί με τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.

Με τη σύλληψη του πρώην διοικητή ασφαλείας του ΑΤ Α.Παντελεήμονα αποκαλύφτηκε η διασύνδεση των Ναζί με το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Με τη σύλληψη της Θ.Σκορδέλη με τις παχυλές καταθέσεις και τα παράνομα cd & dvd αποκαλύφτηκε η υποκρισία των επαγγελματιών «αγανακτισμένων» της περιοχής μας.

Οι χρυσαυγίτες μας έλεγαν ότι για όλα φταίνε οι ξένοι για να μας διαιρέσουν και να ξεχνάμε ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση, ο δήμαρχος και η πολιτική των μνημονίων και της Τρόικα που πιστά ακολουθούν.

Ο φασισμός ποτέ δεν ήταν η λύση. Για μας η λύση είναι ο κοινός αγώνας των ντόπιων και μεταναστών κατοίκων και των φορέων τους, χωρίς ρατσιστικές διακρίσεις, ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα, την υποβάθμιση των γειτονιών μας

Σε αυτόν τον αγώνα σε καλούμε. Γι αυτό οργανώνουμε την πορεία στις 26 Οκτώβρη και τις εκδηλώσεις πάνω στην πλατεία του Α.Παντελεήμονα. Για να ξαναδώσουμε χαμόγελο στα παιδιά μας και ελπίδα στους εαυτούς μας.

Αντιφασιστική διαδήλωση, Σάββατο 26 Οκτωβρίου, 
πλ. Βικτωρίας στις 12.00 το μεσημέρι
Εκδηλώσεις - δρώμενα στη πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα


Συλλογικότητες, Πρωτοβουλίες, Κοινότητες Μεταναστών από Άγιο Παντελεήμονα-Κυψέλη-Αχαρνών-Πατήσια

Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών Αθήνας – Πειραιά


antifasistikossyntonismos.blogspot.gr
Τηλ επικοινωνίας: 6976436302- 210 3813928 – 210 3306286
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.