21.10.13

Συνέντευξη Τύπου Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, Τρίτη 22 Οκτώβρη - ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)



Η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί μια ακόμη πολιτική άποψη. Είναι μια νεοναζιστική συμμορία εγκληματιών και ως τέτοια έδρασε στις υποβαθμισμένες από τη κρίση γειτονιές της Αθήνας.

Στον Άγιο Παντελεήμονα οι Χρυσαυγίτες, έχοντας την  πλήρη στήριξη του τοπικού αστυνομικού τμήματος, υποδύθηκαν τους «αγανακτισμένους κατοίκους», έριξαν  την ευθύνη για τα δεινά της κρίσης στους μετανάστες, μπόλιασαν με μίσος τα μυαλά των ανθρώπων και κατάφεραν να οργανώσουν συμμορίες μαχαιροβγαλτών. Κι ενώ το πρωί κυνηγούσαν όσους έχουν  διαφορετικό χρώμα και όσους εναντιώνονται στις πρακτικές τους, το βράδυ έκαναν «χρυσές δουλειές» με τα μαγαζιά της νύχτας, τα κυκλώματα μαστροπών και εκβιαστών αλλά και κάθε λογής μαφία.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση της φτώχειας, του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, ότι θα μας απαλλάξει από τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Ο αγώνας για το τσάκισμα του νεοναζισμού είναι υπόθεση του λαικού, εργατικού και αντιφασιστικού κινήματος, αλλά και όλων όσων αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια, την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση των γειτονιών μας.

Ντόπιοι και μετανάστες μαζί θα αγωνιστούμε για γειτονιές αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας και όχι για γειτονιές που κυριαρχούν η ρατσιστική βία και η ασυδοσία των νεοναζί. Για αυτό οργανώνουμε αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο 26/10, στις 12:00 το μεσημέρι στη πλατεία Βικτώριας και πορεία προς την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα όπου και θα πραγματοποιηθούν μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών Αθήνας- Πειραιά οργανώνει συνέντευξη τύπου την Τρίτη, στις 12:00 το μεσημέρι,  στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α, (Ακαδημίας 20, γ΄ όροφος).

Τη συνέντευξη θα ανοίξουν:


  • Ο Χρήστος Ρουμπάνης  από την  Κίνηση κατοίκων  6ου διαμερίσματος
  • Francis William από την  Τανζανική κοινότητα ( τα γραφεία της οποίας στη πλατεία Αμερικής έχουν δεχτεί βάρβαρη επίθεση από τους νεοναζί)
  • η Ελένη Πορτάλιου δημοτικός σύμβουλος του δήμου της Αθήνας με την Ανοιχτή Πόλη
  • ο Δημήτρης Σαραφιανός, δικηγόρος και μέλος του πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • ο Τάκης Γιαννόπουλος μέλος του Αντιφασιστικού Συντονισμού και της Αntinazi-Zone.

Θα παρέμβουν επίσης:

  • ο Θανάσης Κούρκουλας  από  την  Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
  • εκπρόσωποι από  το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
  • την Πρωτοβουλία για την δημιουργία αντιφασιστικής επιτροπής σε Πατήσια – Λαμπρινή
  • αλλά και από μια σειρά αντιφασιστικές συνελεύσεις γειτονιών καθώς και τοπικές ΕΛΜΕ. 



antifasistikossyntonismos.blogspot.gr
Τηλ επικοινωνίας: 6976436302- 210 3813928 – 210 3306286

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.