24.9.13

Χρυσαυγίτης διευθυντής σε ψυχιατρικό τμήμα στο ΨΝA, υπό έλεγχο για άδειες οπλοφορίας


Στον απόηχο του σοκ που προκάλεσε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οργανωμένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής που αποκάλυψε ακόμα και στους πλέον «αδαείς» τη εγκληματική φύση του νεοναζιστικού μορφώματος, συνδέονται σταδιακά τα κομμάτια του παζλ που σχετίζονται με τη δολοφονική της δράσης και η διείσδυση της σε μια σειρά από κρατικές θέσεις ακόμα και στους πλέον ευαίσθητους τομείς , όπως είναι αυτός της ψυχικής υγείας.

Το ΨΝΑ έχει την θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, τον Κωστή Παρασχάκη και μάλιστα κατ΄ ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται κάποιον «αφελή» οπαδό αλλά για στέλεχος της οργάνωσης και νοσταλγό της χιτλερικής Γερμανίας αλλά της ελληνικής χούντας.


Ήταν υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο Λασιθίου.

Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασσικό ναζιστικό χαιρετισμό.

Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει τη Χρυσή Αυγή. Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου αναπολεί τα «πέτρινα χρόνια» της χούντας.

Επιπλέον σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στο ΨΝΑ, ο συγκεκριμένος χορηγούσε αφειδώς πιστοποιητικά για άδειες οπλοφορίας , άγνωστο σε ποιους και με ποιους όρους. Μεταξύ των «καθηκόντων» του κουράρει και τη γνωστή χρυσαυγίτισα Θέμις Σκορδέλη , δίνοντας της πιστοποιητικά προκειμένου να παίρνει αναβολές για τη δίκη που εκκρεμεί εις βάρος της.

Πως είναι δυνατόν να βρίσκεται σε μια τόσο λεπτή θέση στέλεχος μορφώματος που τόσο μέσα από τις ιστοσελίδες του, όσο και με δηλώσεις βουλευτών του, έχει ταχθεί υπέρ του ναζιστικού προγράμματος «στείρωσης και ευθανασίας» των ψυχικά πασχόντων και αναπήρων;

Ο ψυχίατρος και μέλος της Συσπείρωσης για την ψυχιατρική Μεταρρύθμισης Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου σε επιστολή του προς τη διοίκηση του ΨΝΑ θέτει ένα αφοπλιστικό ερώτημα: Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει, γενικά, «θέμα» και δεν θ΄ αναρωτιόμαστε όλοι στο ΨΝΑ, «ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας»;

Η επιστολή του κ Μεγαλοοικονόμου καταλήγει ως εξής:
«Θεωρώ ότι το ΔΣ πρέπει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει τουλάχιστον διευθυντής τμήματος στο ΨΝΑ, και μάλιστα κατ΄ ανάθεσιν, που να είναι χρυσαυγίτης και να πάρει άμεσα τα δέοντα επ΄ αυτού μέτρα, για να διασωθεί η στοιχειώδης αξιοπρέπεια της ψυχιατρικής κοινότητας και η αξιοπιστία του ίδιου του νοσοκομείου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.