20.9.13

Οι Ναζί δολοφονούν! Θα τους αφήσουμε;


Προκήρυξη του Antinazi Zone που θα μοιράσει στις σημερινές αντιφασιστικές συγκεντρώσεις


Αν στο Κερατσίνι υπήρχε ένα αντιφασιστικό δίκτυο, μια επιτροπή, που να κινητοποιήσει αντιφασίστες (με κινητά τηλέφωνα και sms) την ώρα που οι Χρυσαυγίτες έστελναν sms για να μαζέψουν τους τραμπούκους, δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, τότε ο Παύλος αυτή τη στιγμή θα ήταν ακόμα μαζί μας!

Αν στα Πετράλωνα τον περασμένο Γενάρη υπήρχε το ίδιο, τότε πολύ πιθανά ο μετανάστης Σαχτζάτ Λουκμαν θα ήταν μαζί μας

Το πολύ δυνατό και καθαρό μήνυμα που αφήνει η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα είναι ότι μόνο ενωμένοι και οργανωμένοι μπορούμε  να εμποδίσουμε νέες δολοφονίες και να τσακίσουμε το φασισμό. Οργανωμένοι και δικτυωμένοι, σε τοπικές επιτροπές, με καλή οργάνωση και ομάδες αυτοάμυνας – αυτός είναι ο τρόπος, ο μόνος τρόπος, να αντιμετωπίσουμε το τέρας του Ναζισμού που η κρίση, η Τρόικα, οι κυβερνώντες και τα Μίντια των τραπεζιτών και εφοπλιστών, έχουν βοηθήσει να αναγεννηθεί!


Το σοκ και η οργή που έχει διαπεράσει κάθε γωνιά της Ελλάδας αν αξιοποιηθούν σωστά, μπορούν να δώσουν ένα πολύ δυνατό χτύπημα στους ναζί της Χρυσής Αυγής και τις παραφυάδες της.

Αυτή τη στιγμή οι Χρυσαυγίτες είναι στριμωγμένοι στη γωνία, κλείνουν προσωρινά τα γραφεία τους, αναβάλλουν τις προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις τους.

Η συνέντευξη πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια στο ΕΘΝΟΣ, 20 & 21/9/13[*] είναι καταπέλτης. Αποκαλύπτει ότι:

×        Στα γραφεία της Νίκαιας λειτουργούσε κλειστός πυρήνας Χρυσαυγιτών σαν τάγμα εφόδου με στρατιωτική πειθαρχία, καψόνια και αρχηγούς τους Γ. Πατέλη και τον βουλευτή Γ. Λαγό.

×        Ότι αυτοί έκαναν τις επιθέσεις και στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και στον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι

×        Έβγαζαν λεφτά  δίνοντας  τα ρούχα που μάζευαν στις φιέστες αλληλεγγύης από τον κόσμο, σε Πακιστανούς μετανάστες για να τα πουλούν στις λαϊκές αγορές

Αυτά τα στοιχεία μαζί με τα στοιχεία ενάντια στον Γ. Ρουπακιά πατενταρισμένο Χρυσαυγίτη και δολοφόνο του Φύσσα που μέχρι χθες ο Κασιδιάρης και η Χρυσή Αυγή έκαναν ότι δεν τον ήξεραν, είναι αρκετά για να μπούνε φυλακή όλα αυτά τα τομάρια της συμμορίας και να κλείσουν τα γραφεία και τα έντυπά της.

Αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μια ακόμα πολιτική άποψη αλλά μια συμμορία δολοφόνων με ορμητήρια και εκπαιδευτήρια τα γραφεία της.

Αυτό το καθήκον δεν θέλουν και δεν πρόκειται να το φέρουν σε πέρας κόμματα όπως η ΝΔ  που ανοικτά μέσω στελεχών τους και δημοσιογράφων έψαχναν για μια «σοβαρότερη Χρυσή Αυγή» που θα μπορούσε να είναι κυβερνητικός εταίρος. Ούτε βέβαια και το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνά με την ΝΔ, ταυτίζει και αυτό την αριστερά με τους Ναζί, και εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές που δημιουργούν απίστευτη φτώχεια και ανεργία και  στρώνουν το χαλί στην δημαγωγία των χρυσαυγιτών και στην εκλογική τους άναδο.

Αυτό είναι καθήκον του αντιφασιστικού και προοδευτικού κινήματος των απλών εργαζομένων και νέων που  στην πάλη τους για μια καλύτερη ζωή θα έχουν απέναντί τους, το μακρύ και αδίστακτο χέρι του συστήματος, τους Χρυσαυγίτες.

Βασική προϋπόθεση είναι η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των κινημάτων (εργατικού, αντιφασιστικού, κοινωνικών, τοπικών) αλλά και κάθε προοδευτικού πολίτη που αντιλαμβάνεται την απειλή του φασισμού. Σε αυτή την ενότητα μπορούν να έχουν σημαντική συμβολή και τα τμήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία είναι διατεθειμένα να σεβαστούν τις δημοκρατικά παρμένες αποφάσεις του μαζικού κινήματος και που στέκονται απέναντι στα μπάχαλα και την τυφλή βία με κριτικό τρόπο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε που οδήγησαν τα μπάχαλα τον Δεκέμβρη του 08 και την μεγάλη γενική απεργία του Μαίου του 2010: στον εκφυλισμό και στους νεκρούς της Μαρφίν.

Χρειαζόμαστε άμεσα πορείες και δράσεις ενάντια στους φασίστες παντού. Παράλληλα χρειάζεται και η κατανόηση ότι οι πορείες από μόνες τους όσο σημαντικές και αν είναι δεν αρκούν. Θέλει επίπονη και υπομονετική εκστρατεία σε κάθε χώρο για να πείσουμε αυτούς που απειλούνται ή συγχίζονται από το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού. Μια από τις πρώτες προτεραιότητες πρέπει να είναι τα σχολεία και οι χώροι που ζει ή κινείται η νεολαία (γήπεδα, πολιτισμός κοκ)

Χρειάζεται μαζικές αντιφασιστικές επιτροπές σε κάθε πόλη, γειτονιά, χώρο δουλειάς, σχολή, σχολείο. Ήδη υπάρχουν πάνω από 60 αντιφασιστικές επιτροπές και πρωτοβουλίες πανελλαδικά που πρέπει να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν.

Ένα σημαντικό βήμα είναι η δημιουργία του συντονισμού των αντιφασιστικών επιτροπών, συλλογικοτήτων από όλη την Αθήνα και τον Πειραιά από το περασμένο καλοκαίρι στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Ανάλογες κινήσεις συντονισμού γίνονται στην Μακεδονία και την Θεσσαλία.

Άμεσα παλεύουμε για

       Την σύλληψη και παραδειγματική καταδίκη όλων όσων εμπλέκονται στην δολοφονία του Π. Φύσσα – είτε άμεσα είτε έμμεσα

       Την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 και σχετικών άρθρων του ΠΚ ενάντια σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής.

       Το κλείσιμο όλων των γραφείων της και των εντύπων της. Μια χρήσιμη εμπειρία είναι η πρωτοβουλία κατοίκων της Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο Κρήτης που μαζεύουν υπογραφές ζητώντας το κλείσιμο των τοπικών γραφείων της Χρυσής Αυγής.

       Την διαγραφή μελών της Χρυσής Αυγής από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους κοκ.

       Αντιφασιστικές εκδηλώσεις  και δράσεις μέσα στα σχολεία όπου η Χρυσή Αυγή θεωρείται μόδα, βασισμένη στην άγνοια.

Για μας ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας ενάντια στο σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει.

Σας καλούμε να παλέψετε μαζί μας γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ δεν μπορεί να σταθεί κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση και στους φασίστες.

Το χρωστάμε στον Παύλο. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας. Το χρωστάμε στις γενιές που θυσιάστηκαν και σ’ αυτές που έρχονται. Το χρωστάμε σε όλους όσους έχουν όνειρα για ένα καλύτερο, ανθρώπινο μέλλον.




Έλα σε επαφή μαζί μας.
Κάθε ένας από εμάς είναι σημαντικός!
Πάλεψε μαζί μας για να χτίσουμε ένα αντιφασιστικό δίκτυο στη γειτονιά μας!
Για να μην είναι κανένας μόνος του απέναντι στους τραμπούκους, δολοφόνους του Παύλου! 

antinazizone.blogspot.gr
τηλ.: 6940-804119

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.