20.9.13

Ενημέρωση από την μεγάλη αντιφασιστική σύσκεψη της Παρασκευής 20/9 - Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη


Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη

Έγινε την Παρασκευή το βράδυ μια πολύ μαζική σύσκεψη συλλογικοτήτων με στόχο το συντονισμό της αντιφασιστικής δράσης.

Η σύσκεψη είχε καλεστεί από τις συλλογικότητες που είχαν ξεκινήσει τον συντονισμό των αντιφασιστικών επιτροπών Αθήνας – Πειραιά τον περασμένο Ιούνη στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όπως ήταν φυσικό η σύσκεψη ασχολήθηκε με την οργάνωση δράσεων και πρωτοβουλιών με βάσει τα νέα δεδομένα.

Αρχικά αποφασίστηκαν μερικά διαδικαστικά πράγματα που αφορούσαν το μπλογκ, το μέηλ, τα τηλ. επικοινωνίας και το όνομα της συνάντησης που αποφασίστηκε να είναι Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-συλλογικοτήτων-πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά.
Επίσης έγινε απολογισμός από τα μοιράσματα της πρώτης αντιφασιστικής προκήρυξης για τους μαθητές και τα σχολεία που είχε τίτλο «24+1 λόγοι που δεν γουστάρω την Χρυσή Αυγή».


Κατόπιν η σύσκεψη διευρύνθηκε με την συμμετοχή και άλλων συλλογικοτήτων που συμμετείχαν πριν σε συνάντηση στο Πολυτεχνείο με ανάλογο θέμα,  ώστε να διασφαλιστεί η κοινή δράση του αντιφασιστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν άτομα από: αντιφασιστικό μέτωπο παιδείας, αντιφασιστική επιτροπή Μεταξουργείου-Κεραμεικού-Ακαδημίας Πλάτωνα, αντιφασιστική επιτροπή Πολυγώνου-Γκύζη, Παμπειραικό Αντιφασιστικό Μέτωπο, Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά, Λαϊκή Συνέλευση Παλλήνης, Κίνηση κατοίκων Πεντέλης, επιτροπή αγώνα νεολαίας Ν.Φιλαδέλφειας, Πρωτοβουλία Καλλιθέας ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, Antinazi zone-YRE, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών, Στέκι Μεταναστών, νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚ, ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Ξεκίνημα, ΔΕΑ, Κόκκινο

  1. Να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις το πρωί του Σαββάτου 21/9 στην πλατεία Πανόρμου που καλεί η τοπική ΕΛΜΕ και η απεργιακή επιτροπή και στην πλατεία παιδικής στέγης στη Νίκαια που καλούν εργατικά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.
  2. Να παρέμβουμε με αντιφασιστικό υλικό Δευτέρα-Τρίτη και Τετάρτη στα σχολεία όπου γίνεται περιφρούρηση από απεργούς εκπαιδευτικούς ή κατάληψη από τους μαθητές.
  3. Να καλέσουμε σε 15νθήμερο δράσεων στις περιοχές της Β΄Πειραιά (Πέραμα, Κερατσίνι κτλ) σε συνεννόηση με τοπικούς φορείς και συλλογικότητες


Κεντρική απόφαση της συνάντησης ήταν η διοργάνωση μαζικής αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη και ώρα 6μμ στα Προπύλαια. Για την καλύτερη προπαγάνδιση της πορείας θα βγει αφίσα, προκήρυξη, δελτίο τύπου ενώ θα γίνει και συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 23/9 στις 12μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ ή της ΕΙΝΑΠ(ο χώρος δεν έχει κλειστεί ακόμη).

Επειδή υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις για την κατεύθυνση της πορείας  το θέμα αυτό θα καταληχτεί  σε νέα σύσκεψη την Δευτέρα το απόγευμα στις 7μμ στο Στέκι.

Υπήρξαν βασικά 3 προτάσεις: η μία έλεγε για πορεία στη βουλή, η άλλη έλεγε για πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Μεσογείων και η τρίτη έλεγε για πορεία προς τις υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου (Α.Παντελεήμονας κτλ) και κατάληξη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο σταθμό Λαρίσης.

Το Antinazi zone πρότεινε σαν συμβιβαστική λύση να αποφασιστούν 2 πορείες. Η μία να γίνει στη βουλή και η άλλη λίγες μέρες μετά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ώστε να διασφαλιστεί και η μαζικότητα αλλά και να δοθεί ένα καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι στόχος μας είναι το κλείσιμο των γραφείων και των εντύπων της ναζιστικής συμμορίας.

Είπαμε επίσης ότι δεν πρέπει η κοινή δράση να σταματήσει σε μία πορεία και ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής δεν λύνεται μόνο με τις πορείες. Αλλά ότι χρειάζεται συστηματική, υπομονετική, επίμονη και ενωτική δράση με διάρκεια και ποικιλομορφία. Ότι έχουμε τώρα μια πολύ σημαντική ευκαιρία για να πετύχουμε ένα πολύ δυνατό κτύπημα στους νεοναζί.

Τέλος, αποφασίστηκε η διοργάνωση μεγάλης ανοικτής συνέλευσης όσο το δυνατόν περισσότερων συλλογικοτήτων από Αθήνα και Πειραιά την μεθεπόμενη Δευτέρα 30/9 ώστε να δούμε τα επόμενα βήματα των δράσεών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.