27.9.13

Ντοκουμέντο: Ο Ρουπακιάς "φαλαγγάρχης" Νίκαιας στην παρέλαση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια

«…Στο γραφείο της (Τ.Ο. Νίκαιας) είμαι μόνο τρεις μήνες... Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω μέρος σε δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής (…) Δεν είμαι μέλος (…) είμαι απλός υποστηρικτής». (Ρουπακιάς Γ., δολοφόνος, από την απολογία του, που διέρρευσε στους δικαστικούς συντάκτες).

Οι γνώσεις μας για το «νόμιμο και αθώο κοινοβουλευτικό κόμμα» δεν φτάνουν στο εάν απασχολεί … τριμηνίτες μπράβους και αν τους βαθμολογεί, όπως στο σχολειό, με Τρίμηνα. Μπορεί για την ανοησία του τρέχοντος τριμήνου (όχι διότι εκτέλεσε, αλλά διότι πιάστηκε στα πράσα!) να παίρνει «αποβολή» από τη «νόμιμη» Οργάνωση και να του παραγγέλνει ο ταγματάρχης του Πατέλης «κόφ’ το λαιμό σου», όμως οι επιδόσεις του των προηγούμενων τριμήνων, ήταν για σούπερ ναζί βραβείο.

Ε, όσο να’ ναι ούτε στην πιο τσάτρα-πάτρα παρέλαση, εφόσον δεν είσαι ο πιο καλός ο μαθητής και σφριγηλός κλπ κλπ δεν μπαίνεις ηγήτορας αποσπάσματος και επιτηρητής και φρούραρχός του μαζί. Πόσο μάλιστα στο απόλυτο ετήσιο στοίχημα των …«νόμιμων», τη «μεγαλειώδη διαδήλωση των Ιμίων», όπου ο… δοξασμένος «πυρήνας» της Νίκαιας έχει πάλι σημαντικά καθήκοντα και μεταξύ των πολλών αποστολών του είναι και η παρουσίαση δυναμικού «ελληνόψυχου πλήθους». Η αγγαρεία κρατήματος των πανό, σημαιών, πυρσών και λοιπών τσουμπλεκιών είναι για τους «απλούς» και τους κομπάρσους.



Το «ορθό» κούρεμα ανάμεσα σε σκιν, πεζοναύτη και ποδοσφαιριστή Γ' εθνικής, η φαιόμαυρη «τιμητική» παραλλαγή -αποκλειστική του «Τάγματος Νίκαιας»- το σκούρο «φλάιν» με το ...οικόσημο της «Τοπικής», τα ακριβούτσικα άρβυλα, δεν είναι για τον καθένα. Ούτε τα εμπιστεύεσαι στον «περαστικό», τον «ημιπαράφρονα».


Ρουπακιάς Γεώργιος, λοιπόν, παρών, καμαρωτός, διόλου τυχαίος μα ντιπ χρυσαυγίτης …από παλιά:

(ερασιτεχνική φωτογραφία, βράδυ 3 Φλεβάρη 2013


Θαν. Γ. Κάππος για την εργατική εφημερίδα Δράση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.