28.8.13

Όχι στη δίωξη των Σάββα Μιχαήλ - Κώστα Μουντζούρη


Του Γιώργου Λυγουριώτη

Στις 3 Σεπτέμβρη, ο γ.γ. του ΕΕΚ Σάββας Μιχαήλ και ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης, θα οδηγηθούν στα δικαστήρια μετά από μήνυση της Χρυσής Αυγής, με τις κατηγορίες για «συκοφαντική δυσφήμηση», «διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια» και «διατάραξη της κοινής ειρήνης».

Η νεοναζιστική οργάνωση, το 2009 μετά από τα βίαια επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα, κατέθεσε μήνυση εναντίον μεγάλου μέρους της Αριστεράς, συλλογικοτήτων και μεμονωμένων προσωπικοτήτων. Το Νοέμβριο του 2012, η εισαγγελία δέχτηκε την μήνυση της Χρυσής Αυγής και διέταξε ανακρίσεις από τη ΓΑΔΑ. Μετά από διαδικασία «επιλογής» τον Ιούνιο του 2013 επέλεξαν να παραπέμψουν σε δίκη το Σάββα Μιχαήλ και τον πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για στοχοποίηση αλλά και προσπάθεια εκφοβισμού του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος, καθώς η μήνυση έγινε με αφορμή κάλεσμα του ΕΕΚ σε αντιφασιστική διαδήλωση  με το σύνθημα «Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ». Ο πρώην Πρύτανης κατηγορείτε επειδή στεγάζεται ψηφιακά στο χώρο του Πολυτεχνείου ο ιστότοπος indymedia.

Να σημειώσουμε ότι στη λίστα μαρτύρων βλέπουμε τα ονόματα του βουλευτή Η. Παναγιώταρου, που απειλούσε ότι θα πετάξει τα νήπια μεταναστών έξω από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς , την υπόδικη για απόπειρα ανθρωποκτονίας Θέμις Σκορδέλη  και μέλη της λεγόμενης επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα.

Το μαζικό αντιφασιστικό και εργατικό κίνημα πρέπει να βάλει μια και καλή φρένο στην πρωτοφανή αυτή απειλή και να απομονώσει τους φασίστες σε κάθε γειτονιά και εργασιακό χώρο.

Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη στις 9 π.μ. στο Πρώτο Μονομελές Πλημμελειοδικείο AΑθήνας, κτίριο 2 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ την Πέμπτη 29 Αυγούστου, 12.30 μ.μ.. το ΕΕΚ θα δώσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Aκαδημίας 20, 1ος όροφος) με ομιλητές τον ίδιο τον κατηγορούμενο Σάββα Mιχαήλ, συνηγόρους υπεράσπισης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.