19.7.13

Xρυσή Aυγή για συντονισμό Aντιφασιστικών Eπιτροπών

Του Τάκη Γιαννόπουλου

Οι χρυσαυγίτες ανάρτησαν πρόσφατα στο σάιτ τους το παρακάτω σχόλιο:


"Συνάντηση «συντονισμού» είχαν προ ημερών οι «αντιφασιστικές» επιτροπές της Αθήνας, εκεί που έκαναν το «αντιρατσιστικό» τους φεστιβάλ (δεν διευκρινίστηκε αν ήταν με κουκούλες ή άνευ…). Στο τέλος της συνάντησης ορίστηκε νέα συνάντηση, την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη (είναι και τα «μπάνια του λαού» βλέπετε…) στις 7.30μμ στο στέκι μεταναστών (στον κήπο της Τσαμαδού) με τα εξής θέματα:

«α) την εκστρατεία ενάντια στην κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και ειδικά στο Δήμο Αθήνας με υποψήφιο τον Η. Κασιδιάρη.
β) το ζήτημα της δράσης ενάντια στην πορεία που κάνει η Χρυσή Αυγή κάθε χρόνο με αφορμή την επέτειο των Ιμίων…».
 «Εκστρατεία», λοιπόν, «ενάντια στην κάθοδο της Χρυσής Αυγής στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές…». Και πως θα γίνει αυτό; Μήπως σκοπεύουν τα πεντάρφανα του Στάλιν και του Τσαουσέσκου να… αναστήσουν τα ινδάλματά τους για να μας απαγορέψουν τη συμμετοχή; Θα κάνουν «δράση» ενάντια στην πορεία των Ιμίων; Πως άραγε; Δε σκέπτονται οι καϋμένοι ότι στην τελευταία πορεία συμμετείχαν 50.000 εθνικιστές κι αν φάνε μία… φτυσιά από τον καθέναν από τους συμμετέχοντες, θα… πνιγούν;
Τέλος πάντων, για να μην πολυλογούμε κιόλας, όλα αυτά θα ήτανε για πλάκα, αν δεν υπήρχε –μεταξύ των άλλων- και η παρακάτω υπογραφή: «Αντιφασιστική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ».
(ΥΓ) 1: Και βέβαια καταλαβαίνετε που πάει το πράμα…
(ΥΓ) 2: Προφανώς, οι κομμουνιστές δε διδάχτηκαν από τη συντριβή τους στο Γράμμο και στο Βίτσι. Το τι ακριβώς γυρεύουν θα το μάθουμε προσεχώς"



Είναι φανερό ότι τους ενόχλησε η πρώτη προσπάθεια συντονισμού του αντιφασιστικού κινήματος στην Αθήνα και τον Πειραιά που έγινε στο πρόσφατο αντιρατσιστικό φεστιβάλ στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 6/7 με την παρουσία πάνω από 100 ατόμων και περισσότερων από 15 συλλογικοτήτων.

Τους ανησύχησε το γεγονός της δράσης ενάντια στην κάθοδο του Κασιδιάρη σαν υποψήφιου για το δήμο της Αθήνας. Και βέβαια το ενδεχόμενο δράσεων στην επέτειο των Ιμίων που κάνουν την ετήσια παρέλασή τους στο κέντρο της Αθήνας.

Προσπαθούν γκεμπελικά να ταυτίσουν τις επιτροπές με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή υπογράφει η αντιφασιστική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ. Ομως η αλήθεια είναι ότι οι επιτροπές δεν "ανήκουν" σε ένα κόμμα αλλά περιλαμβάνουν αγωνιστές από μια μεγάλη γκάμα συλλογικοτήτων και φορέων της αριστεράς, της οικολογίας, του αντιεξουσιαστικού χώρου και των ανένταχτων.

Στο τέλος μας απειλούν ότι δεν διδαχτήκαμε από το Γράμμο και το Βίτσι στον εμφύλιο. Αυτοί που μας κατηγορούν ότι επιδιώκουμε τον εμφύλιο απειλούν δημόσια με νέο εμφύλιο. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η.Παναγιώταρος είχε μιλήσει για εμφύλιο σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς και μεγάλο μέρος της βάσης των κομμάτων της αριστεράς διδαχτήκαμε από το Γράμμο και το Βίτσι. Και θα κάνουμε το παν να μην επαναληφτούν. Η προσπάθεια συντονισμού του αντιφασιστικού κινήματος θα συνεχιστεί πανελλαδικά. Ανάλογες συνελεύσεις έγιναν ή θα γίνουν στην Θες/νίκη, στον Βόλο κ.α

Οι φασίστες θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.