19.7.13

2η Αντικαπιταλιστική - Αντιφασιστική Κατασκήνωση


Περάσαμε μια πολύ δύσκολη, πολύ επεισοδιακή χρονιά. Οι διεθνείς συγκυρίες και χρηματοπιστωτική κρίση σε συνδυασμό με την πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ οδηγήθηκε σε παταγώδη αποτυχία και άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο στην εξουσία του ΔΗ.ΣΥ με τον Αναστασιάδη,ο οποίος με την σειρά του άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην Τρόικα και τις πολιτικές της.


Με τη υπογραφή του μνημονίου στην Κύπρο, η Τρόικα ελέγχει πλέον 100% την οικονομία και την κοινωνία ενώ η κυβέρνηση Αναστασιάδη, κατά εικόνα και ομοίωση της κυβέρνησης Σαμαρά, εκτελεί με το παραπάνω τις εντολές της Τρόικα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου και όχι του λαού. Έχουν φορτώσει ένα τεράστιο χρέος στις πλάτες του λαού, που καλείται τώρα να το πληρώσει μέσα από περικοπές στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές και με τις αυξήσεις στη φορολογία. 

Ο καπιταλισμός δείχνει τα όριά του και στην Κύπρο, μέσα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, κάνοντας τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. 

Όλα αυτά τα βιώσαμε πολύ σκληρά και άμεσα, με την πολιτική του δόγματος του Σοκ, από τα μέσα του Μάρτη και μετά. Και έρχονται κι άλλα από Σεπτέμβρη. 

Ευτυχώς οι εργαζόμενοι στην γειτονιά μας, Τουρκία, Ελλάδα υπόλοιπο ευρωπαϊκό νότο, αλλά και παγκόσμια, συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές της Τρόικα και τη λιτότητα. Αυτοί αποτελούν τους συμμάχους μας, και μπορούν να μας δώσουν πολλά παραδείγματα δράσης και αντίστασης στις πολιτικές που έρχονται. 

Η ζέστη, η κούραση της χρονιάς, και το σοκ το οποίο δεχτήκαμε μας κάνει να χρειαζόμαστε διακοπές!

Την ίδια στιγμή όμως χρειάζεται να προετοιμαστούμε για τους αγώνες που έρχονται!

Η ΝεΔΑ για να συζητήσουμε τα παραπάνω, να μάθουμε από τις εμπειρίες των άλλων – μέσα από την συμβολή ν συντρόφων από την Γερμανία, την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ – διοργανώνει κάτω από τα δέντρα και την δροσιά του Τροόδους την 2η αντικαπιταλιστική – αντιφασιστική κατασκήνωση.

Η φετινή κατασκήνωση θα πραγματοποιηθείί στον δημόσιο κατασκηνωτικό χώρο στα Πλατάνια, το οποίο βρίσκεται στον δρόμο λίγο μετά από την Κακοπετριά, και λίγο πριν το σταυροδρόμι του Καρβουνά, προς το Τρόοδος, το σαββατοκύριακο 23-25 Αυγούστου. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς πάμε, και το ακριβές πρόγραμμα των συζητήσεων, θα δημοσιευθεί σύντομα!

Στο μεταξύ, για δηλώσεις συμμετοχής στην κατασκήνωση, επικοινωνείστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 99190164, 22102232
και στο email [email protected]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.