20.7.13

Οι αντιφασιστικές αντιδράσεις ακύρωσαν το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής


Ανακαλείται τελικώς η άδεια που είχε δοθεί στη νεολαία της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ που διοργανώνει το κόμμα στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, από 2 εώς 5 Αυγούστου.
 
Η διοργάνωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής είχε προκαλέσει αντιδράσεις από πολλές αντιφασιστικές οργανώσεις που προγραμματίζουν πανελλαδική διαδήλωση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Σάββατο το απόγευμα.
 
Όπως επισημαίνεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, η άδεια που είχε δοθεί στις 20 Μαΐου στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ» του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, ανακαλείται «μετά από σειρά παρεμβάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καλαμάτας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου και τη μη διασάλευση της ηρεμίας και της τάξης από εκδηλώσεις πολιτικού - κομματικού χαρακτήρα, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας».
 
Επιπλέον, στους λόγους της ανάκλησης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επικαλείται και την πραγματοποίηση έργων οδοποιίας από το Δήμο, στον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου και σημειώνει πως η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο συγκεκριμένο χώρο, έως και τις 30 Αυγούστου 2013.
 
Από την πλευρά της, η Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στρέφεται κατά του «κατοχικού πρωθυπουργού (φον) Αντωνάκη» όπως χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργο, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και σημειώνει πως «ποτέ από το 1974 μέχρι σήμερα δεν είχε απαγορευθεί οποιαδήποτε εκδήλωση νομίμου πολιτικού κόμματος! Κι όλα αυτά, λίγες μόνο ημέρες πριν από την 39η επέτειο από την αποκατάσταση της (δήθεν) "δημοκρατίας" τους». Επίσης σε άλλη ανακοίνωσή της, με αφορμή την αντιφασιστική συγκέντρωση του Σαββάτου, επισημαίνει «πως η 1η Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας της Χρυσής Αυγής θα γίνει κανονικότατα στις 4 Αυγούστου. Σε κάθε περίπτωση και με οποιοδήποτε κόστος».
 
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Αντιφασιστική Κίνηση, που δραστηριοποιήθηκε στην πόλη εδώ και καιρό προκειμένου να ματαιωθεί το «φεστιβάλ» της Χρυσής Αυγής. Η Αντιφασιστική Κίνηση αναφέρει ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμάτα όλο τον χρόνο και όχι μόνο τον Αύγουστο, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί κανονικά. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
 
«Οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας όλους τους μήνες του χρόνου και όχι μόνο τον Αύγουστο!
 
Διαδηλώνουμε την απέχθειά μας για το δηλητήριο του φασιστικού μορφώματος της χρυσής αυγής και αντιστεκόμαστε σθεναρά στον εκφασισμό της κοινωνίας. 
Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται από τους κρατικούς θεσμούς που τον γεννούν τον εκτρέφουν και τον χρησιμοποιούν όποτε τους είναι αναγκαίος.
Η αντιμετώπισή του είναι υπόθεση όλων των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων , όλων των αγωνιστών.
Παράλληλα όμως τονίζουμε ότι ήταν η ποικιλόμορφη δράση μας, η αποφασιστικότητά μας και η τεράστια συμμετοχή αυτή που ανάγκασε τα θεσμικά  όργανα  να αλλάξουν θέση.
 
Καλούμε το λαό της Καλαμάτας να συμμετέχει μαζικά στην Πανελλαδική Αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 7.00 στην Κεντρική Πλατεία». 
 

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.