11.7.13

1ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Γιαννιτσών


Το 1ο αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό φεστιβάλ Γιαννιτσών, πραγματοποιήθηκε στις 5/7 με τη συμμετοχή και στήριξη εκατοντάδων ανθρώπων. Σε μια πόλη που ο φασισμός έχει δείξει το πραγματικό του πρόσωπο, δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα πως είμαστε εδώ, είμαστε πολλοί και με όπλα την αλληλεγγύη και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, θα αγωνιζόμαστε ενάντια στο ρατσισμό, τη φασιστική απειλή και το μίσος που αυτά γεννούν.
Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Γιαννιτσών ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθηκαν, συμμετείχαν και στήριξαν την εκδήλωση. Ευχαριστούμε τον κύριο Ανδρέα Τάκη, για τη συμμετοχή του στη συζήτηση και τα πολύ καίρια ζητήματα που έθιξε, τα μουσικά σχήματα που συμμετείχαν στο φεστιβάλ αφιλοκερδώς και γέμισαν τη βραδιά μας με τις πιο όμορφες νότες, την Αλβανική κοινότητα Πέλλας, που μας έδειξε πως όπου κι αν βρεθούν οι άνθρωποι, οι πολιτισμοί θα παντρεύονται, δημιουργώντας ένα όμορφο κράμα. Αρκεί να μην είμαστε φοβικοί στο διαφορετικό.


Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όσους με μεράκι, δημιουργικότητα, επιμονή και χαμόγελα έστησαν το φεστιβάλ και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να πετύχει αυτή η συλλογική προσπάθεια. 

Τελικά στη γειτονιά μας χωράμε όλοι εκτός από ρατσιστές και φασίστες.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.