28.6.13

Καταγγελία: επίθεση στην ομάδα LGBTQI νέων Πάτρας “blender”


“Κατά τις 9 ξεκινήσαμε να κολλάμε αφίσες για την προβολή της Παρασκευής. Χωριστήκαμε σε ομάδες. Εγώ με τον Γ. θα πηγαίναμε Γούναρη και Τριών Ναυάρχων. Περάσαμε μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής γύρω στις 9.40 και ήταν μαζεμένος λίγος κόσμος απ’ έξω. Καθώς περνούσαμε, μας ρωτάει ένας “Τι κοιτάς εσύ;”. Συνεχίσαμε να προχωράμε αλλά μας ακολούθησαν φωνάζοντας απειλητικά το ίδιο πράγμα και μας περικύκλωσαν 6-7 άτομα που φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Άρχισαν να μας τραμπουκίζουν σπρώχνοντάς μας ενώ παράλληλα μας χαστούκιζαν και μας κλωτσούσαν. Είπαν στον έναν απο εμάς ότι τον είχαν δει στο παράρτημα (Κατάληψη Παραρτήματος). Ύστερα είδαν τις αφίσες, ρώτησαν τι είναι και μας τις άρπαξαν απ’ το χέρι. Συνέχιζαν να μας χτυπάνε και ρώτησαν αν έχουμε ταυτότητες. Απαντήσαμε αρνητικά και ενώ κόσμος στεκόταν αμέτοχος μπροστά στο γεγονός ξεκινήσαμε να περπατάμε πιο γρήγορα για λίγα μέτρα. Μας ακολούθησαν φωνάζοντας και βρίζοντας. Τελικά, καταφέραμε να ξεφύγουμε.”

Για μία ακόμη φορά οι “δήθεν” αντισυστημικοί Χρυσαυγίτες που μαχαιρώνουν μετανάστες (βλ. σκούπα στο λιμάνι), που στηρίζουν χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων (βλ. ΕΡΤ), που μεταφέρουν τα γραφεία τους σε κεντρικότατο σημείο της  πόλης ( Γούναρη, δίπλα από μεταγωγών) απειλώντας έτσι και την κατάληψη στο Μαραγκοπούλειο (στην οποία έχουν επιτεθεί ουκ ολίγες φορές) δείχνοντας ότι οι ίδιοι και οι σύμμαχοί τους είναι ο πραγματικός εχθρός.
Εμείς τους απαντάμε ότι δε θα ανεχτούμε άλλο αυτούς και όσους τους στηρίζουν, δε θα αφήσουμε τα πεζοδρόμια και τις πλατείες μας, θα τους διώξουμε από παντού.
Αύριο, όλοι και όλες στις 12.30 στην πλ. Γεωργίου να κολλήσουμε την αφίσα της προβολής, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, να δηλώσουμε μαζικά ότι δε θα δεχτούμε τη Χρυσή Αυγή ούτε στο κέντρο της Πάτρας, ούτε και πουθενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.