28.6.13

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ- ΕΚΕΟ-DEFENCENET.GR: Δίχτυ προστασίας στον ακραίο απόστρατο ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο


Αίσθηση και προβληματισμό για τη διείσδυση των Ναζιστών στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων προκάλεσε η οργισμένη αντίδραση των γνωστών εθνικιστικών και αντιδραστικών κύκλων απέναντι στην κριτική που ασκήθηκε στον επίσης ακραίο και τρομερά φιλόδοξο πολιτικά πρώην ΑΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, που η αρθρογραφία τον θέλει κατά περιόδους να διαπραγματεύεται βουλευτική ή ακόμη και υπουργική θέση, με το ΛΑΟΣ και τη ΝΔ, ενώ οικοδομεί σταθερά το πολιτικό του προφίλ.
Ότι στην ΣΣΕ λειτουργεί ναζιστικός πυρήνας είναι γνωστό. Μάλιστα, η κοινή γνώμη είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει για τη δράση της όταν οι ακροδεξιοί Ευέλπιδες μετέτρεψαν πρόσφατα την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε Γιορτή της Χούντας των Συνταγματαρχών. Θυμίζουμε ότι τους συγκεκριμένους παρανομούντες Ευέλπιδες υπεράσπισε με πάθος ο καθηγητής της Σχολής Λιόλιος, πολιτικά ενεργός με το κόμμα του συντηρητικότατου Παπαθεμελή (υποψήφιος σε Ευρωεκλογές). Γνωστός επίσης από την προσπάθεια του διαμέσου του επικίνδυνου «Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού» ΕΚΕΟ, που μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να στήσει την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ», επιδιώκει να αναπτύξει επιχειρηματική δράση στον χώρο «Άμυνας-Ασφάλειας» (δημιουργία ουσιαστικά Ιδιωτικής SECURITY-Ιδιωτικού Στρατού, αλλά και αντιδραστική δεξαμενή σκέψης με στόχο τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, ένα νέο defencenet.gr, για να το πούμε σχηματικά).


Μπορεί όλοι αυτοί να έχουν ανταγωνιστικά επιχειρηματικά σχέδια, αλλά έχουν κοινή ιδεολογία. Αυτό είναι που θα έπρεπε να προκαλεί ανησυχία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο άμεσα καλείται να λάβει μέτρα, καθώς εκτός από τα κοινά λόγια υπάρχουν κοινές πράξεις. Που το εμπλέκουν εξάλλου και στα εταιρικά τους πλάνα.
Πως είναι δηλαδή ανεκτό από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο το ΕΚΕΟ, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Λιόλιος, να επιτίθεται σε δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στον Φραγκούλη Φράγκο, βασιζόμενοι σε κείμενα της Χρυσής Αυγής;
Μια κίνηση συνειδητή, που έχει υπολογίσει την πολιτική βαρύτητα της και για αυτό στην αναδημοσίευση από τον φασιστικό «ΣΤΟΧΟ» του κειμένου της Πέγκυ Φιλίππου, με τίτλο «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΑΜΨΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΕ... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ...» (25/6/13), επιλέγει να αλλάξει τον τίτλο του άρθρου σε «Ο Στρατηγός Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ η διάλυση των Ε.Δ. Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ, και ο ΠΑΟΚ – Για όλα φταίει ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ στην Ελλάδα! Συμφωνείτε κ. Καρβουνόπουλε;» (Δημοσιευμένο από EKĖO στην κατηγορίαΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, Ετικέτες: onalertεπίτιμος Αρχηγός ΓΕΣΠάρις ΚαρβουνόπουλοςΦραγκούλης Φράγκος)!
Αποκρύπτοντας βεβαίως τη πραγματική πηγή και το πραγματικό συγγραφέα του κειμένου, που παρουσιάζεται ανυπόγραφο. Γράφει ο συγραφέας του ΕΚΕΟ: «Διαβάσαμε το άρθρο του κ.Πάρι Καρβουνόπουλου στο Onalert και φυσικά δεν συμφωνούμε με τα άδικα, μικρόψυχα και εμπαθή σχόλια του κατά του επιτ. Αρχηγού ΓΕΣ Στργου Φραγκούλη Φράγκου. Το EKEO λοιπόν απαντά στο Onalert με το ακόλουθο άρθρο που δείχνει πραγματικά τις άδικες επιθέσεις που δέχθηκε ο Στρατηγός στις πιο κρίσιμες φάσεις της καριέρας του».

Δηλαδή το ΕΚΕΟ δεν καπηλεύεται μόνο την Σχολή Ευελπίδων με τους «Έλληνες Ευέλπιδες», αλλά αρπάζει ξένα κείμενα, με τα οποία ταυτίζεται ιδεολογικά και τα παρουσιάζει ως δικά του!

Φαντάσου, ασκούν πολιτική με κείμενα των ναζιστών….

ΠΩΣ, ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΦΡΑΓΚΟ

Ο Φραγκούλης Φράγκος δεν είναι ένας τυχαίος στρατιωτικός, αλλά αποτελεί πρότυπο σύγχρονου αξιωματικού (ενδεικτική η μόρφωση και η πολλυπραγματωσύνη του), σημείο αναφοράς για τους αντιδραστικούς και φασιστικούς κύκλους. Σχόλια στο διαδίκτυο για το απώτερο παρελθόν αναφέρονται στο γεγονός ότι «πρώτος μπήκε στη Σχολή Ευελπίδων το 1969 και πρώτος βγήκε το 1973», θεωρώντας ότι αντικειμενικά αποδεικνύεται η σχέση με το χουντικό καθεστώς. Η καριέρα του όμως στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπου δημιούργησε την εικόνα του «Τουρκοφάγου», η εμπλοκή του με συγκεκριμένο εκδότη, τα πονήματα του, που βουτηγμένα στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, αντιπροτείνουν τον Νεοβυζαντινισμό στον Νεοθωμανισμό, του επίσης επικίνδυνου Νταβούτογλου, κάνοντας τους Ναζί να βλέπουν τον ιδεολόγο της νέας «Κόκκινης Μηλιάς». Έλκοντας τους συντηρητικούς και φασιστικούς κύκλους που παραληρούν στις πολιτικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις του βιβλίου του.

Είναι παράμετροι που μας υποχρεώνουν να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην παρουσία του εν λόγω απόστρατου, αλλά πολιτικά ενεργού στρατιωτικού, που δημοσιογραφικά παπαγαλάκια επιχείρησαν να τον συγκρίνουν με τον Παπάγο. Σε αυτά που λέει και κάνει, αλλά και σε αυτούς που τον στηρίζουν.

Την αρχή την έκανε ποιος άλλος το μιλιταριστικό defencenet.gr (το οποίο φημολογείται ότι αντιμετωπίζει τρομερά οικονομικά προβλήματα και πλέον εκτός από το να προβάλλει συστηματικά την Ναζιστική Χρυσή Αυγή, φιλοξενεί πανάκριβες διαφημίσεις της, όπως το νέο βδομαδιάτικο φύλλο της).

Απαντώντας στην συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο Φραγκούλης Φράγκος σε Κυριακάτικη εφημερίδα, στην οποία «του ξέφυγε» ότι έχει δεχτεί πρόταση από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο να αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα στο εξωτερικό, «την οποία εξετάζει σοβαρά καθώς η σύνταξη δε φτάνει», δημοσιεύει ανάρτηση δίνοντας τη δυνατότητα στον πρώην ΑΓΕΣ να ανασκευάσει.

Ο τίτλος του κειμένου «Ποιος φοβάται τον Φ.Φράγκο και γιατί τον θέλουν ακόμα και ... εκτός Ελλάδος;» επιρρίπτει την ευθύνη στο έντυπο για την εικόνα του βολεψηματία που εκμεταλλεύεται την προηγούμενη θέση του στις Ενοπλες Δυνάμεις για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό και ο απόστρατος παρουσιάζει ξανά το «πατριωτικό» του πρόσωπο: "Πως να λείψω από την πατρίδα σε τόσο δύσκολες στιγμές; Όλοι εδώ πρέπει να είμαστε και να δώσουμε ψυχή και σώμα αν χρειαστεί για να την κρατήσουμε όρθια".

Την σκυτάλη της υπεράσπισης του θα λάβει ο «ΣΤΟΧΟΣ» και η Πέγκυ Φιλίππου, η οποία αναλαμβάνει με το γνωστό λαϊκισμό της ναζιστικής οργάνωσης να φιλοτεχνήσει το προφίλ του αντιστασιακού-φιλεύσπλαχνου-μορφωμένου-πατριώτη Φραγκούλη Φράγκου. Σε συνδυασμό με την προβολή του ανύπαρκτου αντιμνημονιακού περιεχομένου της Χρυσής Αυγής. Και στη συνέχεια τα επαναλαμβάνει το ΕΚΕΟ…

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Όλοι αυτοί ξεχνούν ότι ο Φραγκούλης Φράγκος πρόταξε την καριέρα του, την εξυπηρέτηση των στρατιωτικών και πολιτικών του φιλοδοξιών και ποτέ δεν στάθηκε απέναντι στις κυβερνήσεις των Παπανδρέου-Παπαδήμου-Πικραμένου-Σαμαρά, όταν επιτίθνονταν βάναυσα σε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό. Οι καλές Δημόσιες σχέσεις του και η επικοινωνία του με τον πρώην ΥΕΘΑ Ευ.Βενιζέλο στάθηκαν αρκετές για να αποκτήσει ένα πατερναλιστικό προφίλ προς τους υφισταμένους του που ποτέ δεν δικαίωσε.

Και φυσικά δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα, αφού και οι μόνιμοι αντιμετωπίζονταν ως Αναλώσιμοι. Θυμίζουμε, ότι για να βρεθούν ασφαλή καταλύματα για τους Έλληνες Μισθοφόρους που είχε στείλει το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ στην Καμπούλ, έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, καθώς τους είχαν πετάξει σε σκηνές, να κοιμούνται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Έτρεμε λοιπόν το φυλλοκάρδι τους αφού ήταν δελεαστικοί στόχοι για τους Αφγανούς αντάρτες.

Η πολιτική που εφαρμόστηκε για τους εξοπλισμούς (από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά μέχρι την αποδοχή των πεταμένων στις αλάνες μεταχειρισμένων και βουτηγμένων στο απεμπλουτισμένο ουράνιο, πανάκριβων στην συντήρηση αμερικανικών τεθωρακισμένων ABRAMS), έχει την συμφωνία του! Μάλιστα, τα εκατοντάδες Αbrams που είχαν επιλεγεί βεβιασμένα από την πρώτη αποστολή εμπειρογνωμόνων, αποδεχόεμνος βιαστικά τη δήθεν δωρεάν παραχώρη των ΗΠΑ, ο τότε ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος, όταν πήγε η δεύτερη επιτροπή κρίθηκαν τα περισσότερα ακατάλληλα.

Όμως 5 εκατ. Ευρώ θα κέρδιζαν οι εφοπλιστές για τη μεταφορά τους και 500.000 ευρώ κοστίζει η συντήρηση του κάθε άρματος, γεγονός που εξασφαλίζει την συνέχιση λειτουργίας της αλυσίδας παραγωγής της αμερικανικής πολεμικής βιοηχανίας και ένα καλό συμβόλαιο στον Έλληνα ιδιώτη βιομήχανο όπλων που θα αρπάξει την υπεργολαβία!

Η βιασύνη όμως να φανείς αρεστός στις ΗΠΑ και να οικοδομήσει προφίλ πολέμαρχου, βλάπτει… Τις τσέπες μας και την υγεία του προσωπικού! Αλλά, ποιος τους λογαριάζει αυτούς… σκέφτονται στα Επιτελεία…

Φαντάροι και μόνιμοι τρώνε συσσίτια, υφίστανται απίστευτες περικοπές (τα εμβόλια στους νεοσύλλεκτους σταματούν ενώ δεν υπάρχουν καθαριστικά ούτε για δείγμα) και αντιμετωπίζουν κινδύνους από την λειψή συντήρηση μέσων και εγκαταστάσεων, τα Μετοχικά Ταμεία καταρρέουν και οι στρατιώτες φορτώνονται τα οικονομικά βάρη της υποχρεωτικής στράτευσης, οι αυτοκτονίες και τα ατυχήματα δίνουν δυστυχώς αποδείξεις των αδιεξόδων, αλλά Βενιζέλος και Φραγκούλης Φράγκος εγκαινιάζουν νέο ΚΕΝ Πυροβολικού στη Μακεδονία (ζωτικό πολιτικό χώρο του Ευ.Βενιζέλου), ενώ το ελληνικό κράτος συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη κόστους 1 εκατομμυρίου ευρώ τη μέρα, για τέσσερις (4) μήνες!

Σε όλα αυτά ποτέ ο Φραγκούλης Φράγκος δεν είπε ΟΧΙ. Είπε πάντα ΝΑΙ, τα συνυπέγραψε, συμφώνησε και τα εφάρμοσε.

Είναι άξιο προσοχής ότι ο πρώην ΑΓΕΣ ποτέ δεν μίλησε για τα αδιέξοδα των στρατιωτικών, ποτέ δεν συμμετείχε σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική τους διεκδίκηση.

Δεν βρήκε να πει μια κουβέντα για τις διώξεις των συνδικαλιστών και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Αντίθετα, εκπαίδευε συστηματικά την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία για να αναλάβει επιχειρήσεις καταστολής πλήθους.

Ως ΥΕΘΑ της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμένου ετοίμασε σχέδια και εκπαίδευσε τις Ειδικές Δυνάμεις για την περίπτωση καταστολής λαϊκής εξέγερσης εξαιτίας της φημολογούμενης Πτώχευσης το καλοκαίρι του 2012.

Επίσης, ενίσχυσε τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων και έφτιαξε τον Ιούλιο του 2011 τα νέα Τάγματα Εθνοφυλακής με σκοπό να αναλάβουν κατασταλτικά καθήκοντα σε ενδεχόμενη λαϊκή εξέγερσηαντιστεκόμενοι στα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ και στη βάρβαρη ταξική πολιτική του συνόλου του αστικού συστήματος εξουσίας.

Η άρνηση των Μνημονίων από το Φραγκούλη Φράγκο και όσων τον υπερασπίζουν δεν υπήρξε Ποτέ!

Αν και όποτε εκφράστηκε, ήταν πάντα προσχηματική, για να γίνουν αρεστοί και να διευρύνουν τα ακροατήρια τους.

Τις πολιτικές θέσεις του Φραγκούλη Φράγκου ασπάζονται το DEFENCENET.GR, η Χρυσή Αυγή και το ΕΚΕΟ. Από κοινού βρίζουν όσους αντιστέκονται στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό. Φοβούνται όλοι τους τον συνδικαλισμό στον Στρατό, όπως ο διάολος το λιβάνι… Και απαιτούν την πάταξη του.

Παράλληλα, τα πολιτικά κέρδη και τα λεφτά από τα συμβόλαια των εξοπλιστικών προγραμμάτων, από την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του τομέα Άμυνας-Ασφάλειας, είναι πολλά.

Για αυτό παραμιλούν διαρκώς για την αύξηση της εγκληματικότητας (που προκαλεί η πολιτική που υποστηρίζουν), το ζήτημα της μετανάστευσης, τον «εξ ανατολάς κίνδυνο».

Θέλουν την σκληρή εφαρμογή του αστικού Νόμου και της Τάξης!

Θέλουν περισσότερη αστυνόμευση, ελεύθερη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Έτσι θα διευρυνθεί και η πελατεία τους, που μεταφράζεται σε ευρώ και ψήφους!

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη. Ο αγώνας του κόσμου της εργασίας για την Ανατροπή της βάρβαρης ταξικής πολιτικής, των κυβερνήσεων του κόσμου του πλούτου και των Μνημονίων, για την αποδέσμευση από την Ε.Ε.-ΟΝΕ-ΕΥΡΩ και το ΝΑΤΟ, θα πετάξει τους Ναζί-εθνικιστές-μιλιταριστές εκεί ακριβώς που ανήκουν: στη χωματερή της ιστορίας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Η Πέγκυ Φιλίππου κάνει ένα ακόμη λάθος.

Ο λαός του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, ο λαός της Προσφυγιάς που προκάλεσε η εγκληματική επεκτατική πολιτική που υποστηρίζετε, ήταν πάντα κατά του Φασισμού και του Ναζισμού.

Σκεφτόμαστε να σας στείλουμε λοιπόν μαζί με τον Κατίδη….1 σχόλιο:

  1. E, οχι και ακραιος ο Φραγκουλης... Ακραιος στην προδοσια ισως...διοτι εδωσε τα σχεδια με τα αβαθη του εβρου στους Τουρκους..
    μαλλον συριζα κιολας θα ψηφιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.