29.6.13

Αμαξοστάσια ΕΘΕΛ: Όταν οι εργαζόμενοι σταματούν τους φασίστες


Σήμερα το πρωί ήταν η προγραμματισμένη περιοδεία της Χρυσής Αυγής στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Πειραιά. Όπως είδαν με χτεσινή ανάρτησή μας οι αναγνώστες του «Ξ»(*) τα σωματεία των εργαζομένων στο χώρο των οδικών συγκοινωνιών στην Αθήνα πήραν απόφαση με την οποία δήλωναν ότι οι φασίστες ήταν ανεπιθύμητοι. Πέρα από αυτό, σήμερα το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι μαζεύτηκαν στην πύλη του αμαξοστασίου για να «υποδεχτούν» τους φασίστες. Οι οποίοι τελικά δεν τόλμησαν να εμφανιστούν.
Μιλήσαμε με το σύντροφο Αποστόλη Κασιμέρη, επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Παρέμβαση που ήταν μπροστά στη σημερινή κινητοποίηση.
____________________


Αποστόλη, πες μας τι έγινε σήμερα στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Πειραιά.

Πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι η Χρυσή Αυγή μέσω της συνδικαλιστικής της παράταξης στην ΕΘΕΛ, «Πατριωτική Αφύπνιση» είχε κανονίσει επίσκεψη βουλευτών της σε αμαξοστάσια για σήμερα. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση για εμάς. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ, αυτοί που πήραν ξεκάθαρη θέση ενάντια στο κίνημα που αναπτύχθηκε στην ΕΡΤ και που αντιτίθενται σε κάθε δυναμική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, παίζοντας με αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι της εργοδοσίας, δεν έχουν καμιά θέση σε χώρους που έχουν δώσει σκληρές και ανυποχώρητες εργατικές μάχες.

Τι αποφάσεις πήρατε;

Αποφασίσαμε λοιπόν να κινητοποιηθούμε έτσι ώστε να μην τους αφήσουμε να πατήσουν το πόδι τους στα αμαξοστάσια! Αρχικά, τα σωματεία εργαζομένων στην Ο.ΣΥ. εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση που έκανε ξεκάθαρο ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι(*). Αλλά δεν μείναμε εκεί. Έπρεπε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα κάνουν την περατζάδα που προγραμμάτισαν. Έτσι, συγκεντρωθήκαμε από νωρίς στην είσοδο του αμαξοστασίου περίπου 40 εργαζόμενοι (από τα συνεργεία και οδηγοί) οι οποίοι στείλαμε το μήνυμα και σε αυτούς αλλά και στην αστυνομία ότι δεν επρόκειτο να επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να αποδεχτούμε την παρουσία νεοναζιστών στους εργασιακούς μας χώρους.

Και το αποτέλεσμα;

Η κινητοποίησή μας αυτή είχε αποτέλεσμα καθώς λίγη ώρα μετά μάθαμε ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ακύρωσαν την παρουσία τους, επειδή «κάτι τους έτυχε» και ότι θα έρθουν ξανά κάποια άλλη φορά.

Με αυτόν τον τρόπο πετύχαμε μια σημαντική νίκη. Δείξαμε ότι αν είμαστε αποφασισμένοι και οργανωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε και να αποτρέψουμε κάθε προσπάθειά να διεισδύσουν σε εργασιακούς χώρους, αυτούς που παίζουν καθαρά απεργοσπαστικό και φιλοεργοδοτικό ρόλο.

Ο αγώνας μας ενάντια στο φασισμό και το νεοναζισμό συνεχίζεται, αποκαλύπτοντας κάθε μέρα το βρώμικο ρόλο του και το πως σε κάθε του πτυχή εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

______________________


Πηγή: Ξεκίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.