10.6.13

Κάτω ο κρατικός και παρακρατικός φασισμός σε Ελλάδα και Τουρκία


Αλληλεγγύη στους Κούρδους και Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες
Όσο η κρίση του συστήματος τους σφίγγει το λαιμό, οι διαχειριστές του και το κράτος επιλέγουν το δρόμο της ωμής βίας και της τρομοκρατίας. Εγκαταλείπουν το δρόμο της περιβόητης αστικής νομιμότητας που τόσα χρόνια μας πιπιλίζουν το μυαλό και λειτουργούν απροκάλυπτα με μαφιόζικες τακτικές.
Τα τελευταία γεγονότα, όπως αυτό της επίθεσης στους μετανάστες –εργάτες της Μανωλάδας, της εισβολής στα σπίτια αγωνιστών της Ιερισσού, αλλά και η γκανγκστερική  απαγωγή του ΒULUT YAYLA στο κέντρο της Αθήνας είναι πιστεύουμε η σταγόνα που μπορεί και πρέπει να ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής οργής.
Είναι γνωστό ότι μετά την επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία πολλοί Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες συνελήφθησαν μετά από αίτημα του τουρκικού κράτους, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με σκοπό την έκδοση τους στην Τουρκία. Το κίνημα πιέζοντας δυναμικά και απαιτώντας την εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου όσον αφορά στην απέλαση κρατουμένων, κατάφερε να αποτρέψει τις απελάσεις αυτές.
Το κράτος και η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου-Κουβέλη ξεχνώντας όλες τις αντιθέσεις τους με την τούρκικη αστική τάξη, έδωσε εντολή στα όργανα του να δράσουν με μαφιόζικο τρόπο, αφού ο νόμιμος δεν απέδωσε καρπούς. Το αποτέλεσμα ήταν  ο ΒULUT YAYLA να ξυλοφορτωθεί στο κέντρο της Αθήνας, να τσουβαλιαστεί σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας  και να παραδοθεί κατευθείαν στο κράτος της Τουρκίας.
Αυτή η απαγωγή δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την άψογη συνεργασία, δυο κατά τ’ άλλα αντίπαλων κρατών, μπροστά στον λαϊκό κίνδυνο. Είναι όμως και μια πρόκληση για το κίνημα στην Ελλάδα, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Πρώτη μας απάντηση πρέπει να ναι η μαζική συμμετοχή στην πορεία της Τρίτης,  η καταγγελία του φασισμού σε Ελλάδα και Τουρκία και η αλληλεγγύη στον αγώνα του τούρκικου λαού που διαδηλώνει αυτές τις μέρες στους δρόμους της Τουρκίας ενάντια στο καθεστώς.
Όλοι-ες στην πορεία την Τρίτη 11-6 στις 18.00 στην Καμάρα
ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΑΣΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.