11.6.13

Χάρτης ρατσιστικών επιθέσεων

Ο στόχος αυτού του χάρτη είναι να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις.


Ο χάρτης ενημερώνεται συνεχώς σε αληθινό χρόνο, και η επιδίωξη είναι να γίνει ένα τρέχων σημείο αναφοράς, όπου η έκταση και ο αριθμός των επιθέσεων, η τοποθεσία και η σοβαρότητά θα είναι ορατή με μια ματιά. Ο χάρτης θα αναδείξει και θα έχει ως προτεραιότητα τις αναφορές, από παθόντες/ούσες, τους/τις γνωστούς/ες φίλους/ες ή συγγενείς τους. Αλλά θα περιλαμβάνει και πληροφορίες που υποβάλλονται από άλλα άτομα, που είτε υπήρξαν μάρτυρες περιστατικών, είτε επιθυμούν να καταγράψουν ένα περιστατικό που είδαν σε επίσημα ή ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης – εφ ‘όσον πληροί ένα ελάχιστο επίπεδο επαλήθευσης.

Δεδομένης της πολυπλοκότητας του νομικού καθεστώτος και της εκάστοτε προσωπικής περίπτωσης του κάθε μετανάστη, τα στοιχεία της ατομικής ταυτότητας θα παραμείνουν ανώνυμα. Εκτός εάν έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί αλλού ή το θύμα επιθυμεί ρητά να δημοσιεύει η ταυτότητά του/της. Η αρχή της ανωνυμίας μετράει επίσης για οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσε να κινδυνεύει από αστυνομική δίωξη ή φασιστικής βία.
Επιδίωξη είναι ο χάρτης να γίνει ένα εργαλείο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και να βοηθήσει την κατά τόπους αντι-φασιστική δράση, αλλά και να συμβάλλει στην διεθνή ευαισθητοποίηση και πίεση.

Δείτε τον χάρτη εδώ

1 σχόλιο:

  1. Παρακαλω, να συμπεριλαβετε και τις ομοφοβικες επιθεσεις στο χαρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.