18.6.13

Εκδήλωση της αντιφασιστικής επιτροπής Μεταξουργείου-Κεραμεικού-Ακαδημία Πλάτωνα


Την Πέμπτη 13/6 η Αντιφασιστική Επιτροπή Κεραμεικού – Μεταξουργείου – Ακαδημίας Πλάτωνα οργάνωσε στην πλατεία Μυκηνών συζήτηση με θέμα «Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και το αντιφασιστικό κίνημα», με ομιλητή τον Δημήτρη Ψαρρά.

Συμμετείχαν 35 άτομα, που είναι ικανοποιητικός αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι έγινε σε μέρα γενικής απεργίας που πολύς κόσμος – και μέλη της επιτροπής -  ήταν στην ΕΡΤ ενώ είχε διαρκές ψιλόβροχο που γρήγορα δυνάμωσε και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την συζήτηση και να την μεταφέρουμε σε κλειστό χώρο στο τοπικό στέκι του ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά τα αντικειμενικά προβλήματα η συζήτηση είχε πολύ ενδιαφέρον και τα ερωτήματα προς τον εισηγητή ήταν πολλά.

Ξεκίνησε με άνοιγμα του Σάββα Στρούμπου που επισήμανε την σημασία της γενικής απεργίας, που καλέστηκε στα πλαίσια του κινήματος αλληλεγγύης στους εργαζομένους της ΕΡΤ, αλλά και με φόντο την Τουρκική εξέγερση, η οποία συνεχίζεται με απρόβλεπτες εξελίξεις.


Και στις δύο περιπτώσεις η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή υπερασπίζεται τις κυβερνήσεις, Τούρκικη και Ελληνική. Η θέση της είναι ότι η τουρκική εξέγερση είναι κατευθυνόμενη από τους «αμερικανοκομμουνιστές» (!!!). Όσο για τους εργαζομένους της ΕΡΤ, οι χρυσαυγίτες λένε «καλά να πάθουν εφόσον όλο το προηγούμενο διάστημα μπλόκαραν τη ΧΑ από τα κανάλια και τους σταθμούς της ΕΡΤ». 

Στην εισήγησή του ο Δ. Ψαρράς ανέλυσε το ιστορικό της ΧΑ και προσδιόρισε τον σαφή ναζιστικό της χαρακτήρα. Την ξεχώρισε από μια οποιαδήποτε ακροδεξιά ή φασιστική οργάνωση, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει αναφορά στην καθαρότητα της φυλής, όπως στην περίπτωση της ΧΑ, η οποία συνδέεται απευθείας με τον Χίτλερ και τον γερμανικό ναζισμό. Επίσης έθεσε το ζήτημα της αντιφασιστικής δράσης μέσα από επιτροπές σε γειτονιές, σχολεία και εργατικούς χώρους.

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις ΝΔ-Χρυσής Αυγής, τον τρόπο προσέγγισης μαθητών νεοναζί στα σχολεία, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κοκ.

Η Αντιφασιστική Επιτροπή Κεραμεικού – Μεταξουργείου – Ακαδημίας Πλάτωνα θα συνεχίσει τη δράση της με αντίστοιχες εκδηλώσεις-συζητήσεις, συλλογικές κουζίνες, συλλογές ρούχων και τροφίμων για άπορους, μετανάστες και άστεγους της περιοχής, αλλά πάνω απ’ όλα με την έμπρακτη συμμετοχή και αλληλεγγύη της στα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά κινήματα που έχουμε μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.