18.6.13

Πετυχημένο το 2ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Καβάλας



Του Γιάννη Πιστιόλη

Την Παρασκευή 14/6 και το Σάββατο 15/6 πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το 2ο Αντιφασιστικό- Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία της πόλης.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ο καιρός δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, παρά μόνο η κουβέντα για το κίνημα των κατοίκων στις Σκουριές. Μάλιστα στη κουβέντα τέθηκε και το ζήτημα της πιθανής εξόρυξης μεταλλευμάτων στην περιοχή της Καβάλας στο μέλλον.
Την δεύτερη μέρα του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Δημοτικού Κήπου εκδήλωση για παιδιά με θέμα το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα με παιχνίδια ζωγραφικής και παραμύθια για παιδιά.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αγώνας ποδοσφαίρου με σύνθημα «Δώσε κλωτσιά στο ρατσισμό» με τη συμμετοχή της ομάδας Αφγανών μεταναστών «ΕΛΠΙΔΑ», του ΚΕΘΕΑ και ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Καβάλας και την παρουσία του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Σάββα Κωφίδη, ο οποίος τιμήθηκε από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία για την ενεργό δράση του ενάντια στο ρατσισμό.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το ζήτημα της ΕΡΤ και της συνολικής προπαγάνδας από την πλευρά των ΜΜΕ με τη συμμετοχή μέσω skype του δημοσιογράφου Κ. Αρβανίτη. Παράλληλα έγιναν συναυλίες από σχήματα της περιοχής και έκθεση αντιρατσιστικού- αντιφασιστικού βιβλίου.
Το Antinazi Zone- YRE συμμετείχε στο 2ο αντιφασιστικό- αντιρατσιστικό διήμερο με σκοπό το χτίσιμο ενός δικτύου αντιφασιστικών επιτροπών και τη συνεργασία του αντιφασιστικού κινήματος ανά την Ελλάδα. Σε αυτή την περίοδο που ο κίνδυνος του φασισμού είναι πλέον ορατός η δημιουργία αντιφασιστικών επιτροπών σε κάθε γειτονιά που να δίνουν καθημερινά τον αγώνα ενάντια στο φασισμό είναι ένα κρίσιμο βήμα που το κίνημα πρέπει να κάνει και πρωτοβουλίες όπως αυτή της Αντιφασιστικής Επιτροπής Καβάλας πρέπει να υποστηριχτούν. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.