9.5.13

ΚΚΕ: Πανελλαδικές εκδηλώσεις σήμερα για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και την επέτειο τερματισμού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου



Εκδηλώσεις τιμής για τα 68 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών διοργανώνονται στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας από τις Τομεακές Επιτροπές και Οργανώσεις του ΚΚΕ. Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν σήμερα Πέμπτη 9 Μάη. 


πηγή: www.902.gr
 

·   ΑΘΗΝΑ: Στις 7.30 μ.μ. στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ομιλητής: Κώστας Παρασκευάς, μέλος τοθ ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 
·      ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 7.30 μ.μ. στο Αγ. Βενιζέλου. Ομιλητής: Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας. Θα ακολουθήσει πολιτιστικό πρόγραμμα και πορεία στους δρόμους της πόλης.
      -- Το πρωί της ίδιας μέρας στις 11.30 π.μ. στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, θα τιμηθεί η μνήμη του δολοφονημένου στελέχους του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα, Γιώργη Τσαρουχά, με κατάθεση στεφανιού στον τάφο του.
·   ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ: Πλατεία Καμπάνας. Ομιλητής: Τσώλου Αγγελική, μέλος ΕΠ Πελοποννήσου, γραμματέας της ΤΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Προσυγκέντρωση: Παλιές Φυλακές στις 7.00 μ.μ.
·      ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Πολιτιστική - Πολιτική Εκδήλωση την Κυριακή 12 Μάη στις 12 το μεσημέρι στο Ελευθεροχώρι – Γιαννιτσών. Θα μιλήσει η Γραμματέας της Τ.Ο. Πέλλας του ΚΚΕ Κατερίνα Χατζηβασιλειάδου. Θα ακολουθήσει χορός και γλέντι.

·      ΓΡΕΒΕΝΑ: Κεντρική Πλατεία στις 8 μ.μ. με ομιλήτρια την Παναγιώτα Ντάγκα, γραμματέα της ΤΕ Γρεβενών.
·   ΔΡΑΜΑ: Πολιτική πολιτιστική εκδήλωση την Κυριακή 12 Μάη, στις 11 π.μ. στο Μνημείο Εκτελεσθέντων Χωριστής από τους βούλγαρους φασίστες στις 30-9-1941. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μήτρου, Γραμματέας Τ.Ε. Δράμας του ΚΚΕ.
·      ΕΒΡΟΣ: Στις 7 μ.μ.  μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
·   ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Στις 8 μ.μ. στο ηρώο των πεσόντων αγωνιστών ΕΑΜιτών που τους εκτέλεσαν οι Γερρμανοί. Ομιλητής:  Γιώργος Κωνσταντίνου, μέλος της ΤΕ Ζακύνθου. Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Εργατ/κό Κέντρο και πορεία στην πλατεία Αγίου Μάρκου.
·    ΗΜΑΘΙΑ: Στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Εστίας Μουσών Δήμου Νάουσας. Ομιλητής: Δημήτρης Μαϊκίδης, μέλος  του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
·      ΙΘΑΚΗ: Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (δίπλα από τα γραφεία του ΚΚΕ) στις 7.30μ.μ. Θα μιλήσει ο Νώντας Μαυροκέφαλος, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης του ΚΚΕ.
·      ΙΚΑΡΙΑ: Στις 8 μ.μ. στη Μονή Μουντέ στις Ράχες. Ομιλητής: Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
·      ΙΣΤΙΑΙΑ: Στις 7 μ.μ. στο μνημείο εκτελεσθέντων και στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ιστιαίας. Ομιλητής:  Θανάσης Παππάς, στέλεχος του ΚΚΕ.
·  ΚΑΒΑΛΑ: Στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη. Ομιλητής: Δημήτρης Παπατολίδης,  γραμματέας Περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Θα πραγματοποιηθεί προβολή βίντεο, ενώ θα ακολουθήσει αντιφασιστικό μουσικό αφιέρωμα.
·      ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Στις 7.30 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία. Ομιλητής: Γιώργος Τίγκας μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Καστοριάς.
·  ΚΕΡΚΥΡΑ: Στις 8 μ.μ. στην πάνω πλατεία. Ομιλητής: Σπύρος Σαμοΐλης, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ.  
·     ΚΙΛΚΙΣ: Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης. Ομιλητής: Θόδωρος Αθανασιάδης, γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς.
·      ΚΟΖΑΝΗ: Στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Ομιλητής:Γιάννης Βήττας στέλεχος του ΚΚΕ.
·      ΛΑΡΙΣΑ: Στις 8.30 μ.μ, στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου. Στην εκδήλωση θα προβληθεί αντιφασιστική ταινία
·      ΛΑΣΙΘΙ: Τριήμερο εκδηλώσεων:  
-- Άγιος Νικόλαος: Την Πέμπτη 9 Μάη στις 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
-- Σητεία: Την Πέμπτη 9 Μάη στις 19:00 στο Τεχνοχώρο.
-- Ιεράπετρα: Την Τετάρτη 8 Μάη στις 19:00 στην αίθουσα Μαρία Λιουδάκη
·    ΛΕΣΒΟΣ: Στις 11 π.μ. στο μνημείο των Λαϊκών Αγωνιστών Μανταμάδου. Ομιλητής: Γιάννης Ζαφειρίου μέλος της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Λέσβου του ΚΚΕ.
·      ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία. Ομιλητής:Αντώνης Τσάκωνας, στέλεχος του ΚΚΕ.
·          ΡΟΔΟΣ: Τριήμερο εκδηλώσεων:
·      --Παρασκευή 10 Μάη στον πεζόδρομο Δημητρίου Θέμελη στις 7:00 μ.μ. Ομιλήτρια: Θεανώ Κουντούρη  γραμματέας του Ν.Σ. Νότιας Δωδεκανήσου (Ρόδου) της ΚΝΕ  
--Σάββατο 11 Μάη στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου στις 7:30 μ.μ. Ομιλητής: Τάκης Πότσος, Γραμματέας της Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ  
--Δευτέρα 13 Μάη στις 7:30 μ.μ. στον Αρχάγγελο Ρόδου. Ομιλήτρια: Μαρία Χατζηγιάννη, μέλος της Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.
·      ΣΑΜΟΣ: Τριήμερο εκδηλώσεων:
     -- Την  Τετάρτη 8 Μάη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα  προβληθεί η ταινία «Η μάχη του Στάλινγκραντ».
     -- Την Πέμπτη  9 Μάη θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον Πλάτανο Σάμου.
     -- Το Σάββατο 11 Μάη, στις 7 μ.μ. θα γίνει προβολη της ταινίας  «Η μάχη του Στάλινγκραντ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στο  Καρλόβασι  Σάμου.
·      ΤΡΙΚΑΛΑ: Την Παρασκευή 10 Μάη, στις 8μμ συγκέντρωση – πικετοφορία από το μνημείο των5ΕΠΟΝΙΤΩΝ(πλατεία Ρήγα Φεραίου).
·      ΦΛΩΡΙΝΑ: Κεντρική πλατεία της Φλώρινας στις 7.00 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μούλης, γραμματέας Τ.Ε. Φλώρινας.
·      ΧΑΝΙΑ: Στις 7 μ.μ. στο μνημείο στο Γολγοθά στην Αγυιά (δίπλα στις δικαστικές φυλακές).
·      ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Την Κυριακή 12 Μάη, στις 7 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Ανατολικών Προαστίων Ηρακλείου του ΚΚΕ, διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό. Ομιλητής ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφανιών έξω από τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού όπου έχει τοποθετηθεί αναμνηστική πλακέτα προς τιμήν όλων των αγωνιστών που πάλεψαν ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς & τα δοσιλογικά καθεστώτα.
·      ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Την Παρασκευή 10 Μάη, στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία. Ομιλητής ο Αλέκος Ρούτσας, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ.
·      ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Όλες οι συγκεντρώσεις αρχίζουν στις 8 μ.μ. (οι προσυγκεντρώσεις γίνονται παντού ώρα 7 μ.μ.).
·      ΠΑΤΡΑ: Πλατεία Ψηλά Αλώνια. Ομιλητής: Τζαβάρας Δημήτρης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου. Προσυγκεντρώσεις: Πλατεία Ελευθερίας (Οργ. Προσφυγικών), Γραφεία ΕΠ 12ου Συντάγματος (Οργ. Ταμπαχάνων), πλατεία Πίνδου (Οργ. Βόρειας και Νότιας Πάτρας).
·      ΑΙΓΙΟ: Κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Καραθανασόπουλος Νίκος, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος. Προσυγκέντρωση: Ψηλά Αλώνια.
· ΠΥΡΓΟΣ: Κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Γιάνναρος Χρήστος, μέλος της ΤΕ Ηλείας. Προσυγκέντρωση: Πλατεία ΟΤΕ.
· ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Χρηστέα Στέλλα, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας. Προσυγκέντρωση: Πλατεία Φραγκόλιμνας. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει εκδήλωση - αφιέρωμα στην επέτειο της 9ης Μάη.
·   ΣΠΑΡΤΗ: Κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Δημητρόπουλος Δήμος, μέλος της ΤΕ Λακωνίας. Προσυγκέντρωση: Παλιές Φυλακές.
·   ΤΡΙΠΟΛΗ: Κεντρική πλατεία. Ομιλητής: Αναστασόπουλος Άκης, μέλος της ΤΕ Αρκαδίας. Προσυγκέντρωση: Σταθμός ΟΣΕ.
·   ΑΡΓΟΣ: Πλατεία Αγ. Πέτρου. Ομιλητής: Εμμανουήλ Αγγελική, μέλος της ΤΕ Αργολίδας. Προσυγκέντρωση: Σταθμός ΟΣΕ.
· ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Περιβολάκια. Ομιλητής: Νανοπούλου Κική, μέλος της ΤΕ Κορινθίας. Προσυγκέντρωση: Γραφεία του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.