31.5.13

Καταγγελία για επίθεση φασιστών σε στέκι στη Νέα Ιωνία


Χθες το βράδυ, 29 Μάη, οι πάντα αφανείς τραμπούκοι φασίστες, εκπρόσωποι του παρακράτους επιτέθηκαν στο στέκι της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης «Εκτός Σχεδίου». Συγκεκριμένα έγραψαν συνθήματα,  φασιστικούς στόχους και μαίανδρους στο στέκι μας θέλοντας έτσι να δηλώσουν την παρουσία τους. Βέβαια όπως όλα τα καθάρματα του είδους τους, έδρασαν στο σκοτάδι, κρυφά. Όπως κάνουν και οι νεοναζιστικές συμμορίες ανεγκέφαλων που κυνηγούν στα σκοτεινά ανυπεράσπιστους μετανάστες. Η χτεσινή ενέργεια είτε «αυθόρμητη» είτε «σχεδιασμένη»,είναι ένα μικρό κομμάτι στο παζλ κρατικής, παρακρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που κλιμακώνεται τις τελευταίες μέρες με συλλήψεις διαδηλωτών, χτυπήματα αγωνιζόμενων εργατών, επιθέσεις φασιστικών ομάδων.

Το στέκι της Εκτός Σχεδίου αποτέλεσε και αποτελεί σημείο υποδοχής και φιλοξενείας κάθε δράσης που αναπτύσσεται στην περιοχή με σκοπό την ανάπτυξη των αντιστάσεων και της δράσης των εργαζόμενων. Και γι’ αυτό ενοχλεί η ύπαρξή του. Ενοχλεί που στο χώρο του βρήκαν στήριξη οι απεργοί της Phonemarketing, ενοχλεί που στο χώρο έγιναν τα πρώτα υποστηρικτικά μαθήματα αλληλεγγύης σε παιδιά ελλήνων και μεταναστών που αδυνατούσαν να πληρώσουν φροντιστήρια. Ενοχλεί που υπάρχει ένας χώρος που προτείνει ένα διαφορετικό μοντέλο οργάνωσης της καθημερινότητας των ανθρώπων, που προτείνει έναν άλλο τρόπο οργάνωσης της αντίστασης και της πάλης του λαού.

Ας τους ενοχλεί! Εμείς δεν φοβόμαστε!

Γιατί είμαστε εκείνο το κομμάτι που πιάνει το νήμα και εμπνέεται από τις καλύτερες παραδόσεις του λαού μας. Από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και τους Λαμπράκηδες. Από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από το νεολαιίστικο και φοιτητικό κίνημα της μεταπολίτευσης, από τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της τρόικας εξωτερικού (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Πίσω από το δήθεν «κοινωνικό πρόσωπο» των φασιστών, τις ηλιθιότητες για δωρεά αίματος, τροφίμων κλπ μόνο για έλληνες, κρύβεται η αλήθεια ότι ο φασισμός πάντα υπηρέτησε τη διάσπαση των αδύνατων, στρέφοντας με φυλετικό τρόπο τον ένα ενάντια στον άλλο. Ότι την κρίσιμη στιγμή, σαν πιστό φανατικό μαντρόσκυλο, έγινε το εγκληματικό χέρι των μεγαλόσχημων του κεφαλαίου, από τη Αθήνα ως το Βερολίνο της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ και της Krupp, από την Μαδρίτη του Φράνκο ως το Σαντιάγο του Πινοτσέτ και του Φρήντμαν.

Στην κρίση που μαστίζει τους εργαζόμενους, στην βαρβαρότητα των μνημονίων του κεφαλαίου και της ΕΕ, στην κρατική βία και το φασισμό, στην υποβάθμιση της πόλης μας, των αναγκών και των ανθρώπων της, εμείς θα σταθούμε απέναντι αποφασιστικά. Θα στηρίξουμε κάθε διαμαρτυρία, κάθε αντίσταση κι αγώνα, κάθε μορφή αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, κάθε πολιτιστική και πολιτική προσπάθεια των «από κάτω» να χειραφετούνται και να ορίζουν τη ζωή τους.

Καλούμε τις δημοτικές κινήσεις, τα σωματεία και τις συλλογικότητες της περιοχής να σταθούν μαζί μας απέναντί τους!.  Όσο αφορά εμάς δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να φοβηθούμε και να κάνουμε πίσω, αλλά αντίθετα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Και ας είναι σίγουροι οι δειλοί κουκουλοφόροι της νύχτας πως θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.
 

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.