31.5.13

Θεσσαλονίκη: Τρεις αιματηρές ρατσιστικές επιθέσεις με μαχαίρι

Τρία κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr στην Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο.

Tο Σάββατο 25 Μάη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 02:00 τα ξημερώματα εντός των χώρων του ΑΠΘ oμάδα αγνώστων πλησίασε έναν μετανάστη από το Ιρακ και αφου τον ρώτησε από που είναι, τον απείλησε λέγοντας του, όπως ο ίδιος κατήγγειλε, "σήκω και φύγε" και "γύρνα στην χώρα σου". Αμέσως μετά ένας τράβηξε στιλέτο και τον μαχαίρωσε στον θώρακα. Το περιστατικό κατήγγειλε ο μετανάστης στις αρχές. Όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία που δημοσιεύει το alterthess.gr ο μετανάστης τραυματίστηκε σοβαρά σε ευρεία περιοχή του θώρακα.


Ταυτόχρονα το πρωί του Σαββατου ομάδα αγνώστων - ελληνικής καταγωγής σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες- προπηλάκισαν μετανάστες μικροπωλητές στην περιοχή της Αριστοτέλους στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ένα τρίτο περιστατικό ήρθε να συμπληρώσει το αιματηρό ρατσιστικό πογκρόμ που συμβαίνει για πρώτη φορά στο κέντρο της πόλης. Την ίδια μέρα το απόγευμα δύο μετανάστες τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι, ο ένας μάλιστα στο λαιμό, πράγμα που κατηγγειλε τόσο στους Γιατρούς του Κόσμου όσο και στις αρχές. Μάλιστα ο τραυματισμένος μετανάστης διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Τρία κρούσματα σε 24 μόλις ώρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι μια πρωτοφανής και ταυτόχρονα συγκλονιστική είδηση για την πόλη

Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.