14.5.13

Ασυλία για τους χρυσαυγίτες, διώξεις για τους καθηγητές: Συλληφθείς για οπλοκατοχή εξακολουθεί να μεταφέρει μαθητές


Στις 5 Φεβρουαρίου 2013 στο κέντρο της Αθήνας συλλαμβάνονται από αστυνομικούς μετά από τυχαίο έλεγχο στο Ι.Χ. τους δυο χρυσαυγίτες από την Κόρινθο, ο ένας από αυτούς είναι ο Δράκος Παναγιώτης.

Ο Δράκος, δεξί χέρι του ναζί βουλευτή Μπούκουρα, είχε μέσα στο ΙΧ του την ημέρα της σύλληψης του ένα πιστόλι τύπου zastava με τέσσερα φυσίγγια, πτυσσόμενα γκλομπ, σουγιάδες, κουκούλες και κράνη. Την επόμενη μέρα, οι αστυνομικοί έβγαλαν τις φωτογραφίες τους στα ΜΜΕ με την αιτιολογία «Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών των παραπάνω ατόμων πραγματοποιείται επειδή ενδέχεται να έχουν συμμετάσχει σε κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες διενεργείται προανάκριση από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων» .


Σήμερα όμως, μόλις 4 μήνες μετά την σύλληψη του ο Δράκος είναι ελεύθερος, το καλύτερο όμως από όλα είναι ότι αυτός ο οπλισμένος ναζί συνεχίζει να δουλεύει στα ΚΤΕΛ Κορινθίας μεταφέροντας μαθητές γυμνασίου και δημοτικού.

Πάμε τώρα σε μια άλλη περίπτωση, άπλα και μόνο για να δείξουμε σε όλους όσους κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια μπροστά σε αυτό το φασιστικό κράτος ότι η δικαιοσύνη τους είναι ένα φίδι που δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους.

Σε αναγκαστική αργία τέθηκε, με βάση τον 4093/2012, ο εκπαιδευτικός Γ.Σ από τη Λάρισα, ο οποίος είχε παραπεμφθεί με το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας». Το «έγκλημά» του είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν συλλογικότητες και σωματεία ενάντια τη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εις βάρος των εργαζομένων.

Ο δάσκαλος Σ.Γ είναι διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης και μάλιστα με την ρετσινιά του «επίορκου». Με λίγα λόγια, για άλλη μια φορά περνάει ξεκάθαρα το μήνυμα πως οι ναζί είναι το δεξί χέρι του κράτους,το χέρι αυτό που θα κάνει τις βρώμικες δουλειές της αστυνομίας και του συστήματος. Περνάνε το μήνυμα στην κοινωνία ότι είναι φυσιολογικό ένας ναζί με όπλα να είναι οδηγός σχολικού και έγκλημα ένας δάσκαλος να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του . Το όπλο της ολιγαρχίας ενάντια στους εξεγερμένους και ενάντια σε κάθε μορφή αντίστασης είναι οι φασίστες. Αν τώρα δεν σε αφορά, αύριο ειναι η σειρά η δικιά σου και των παιδιών σου.

-ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ - Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Πηγή καταγγελίας: athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.