6.4.13

Επίθεση φασιστών σε μέλη της ΕΑΑΚ στη ΘεσσαλονίκηΑναδημοσίευση από mao.gr


Δολοφονική επίθεση καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης ότι δέχτηκαν από φασιστική συμμορία την Πέμπτη 4 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας φοιτητές, μέλη του σχήματος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (ΕΑΑΚ), καθώς και άλλοι αριστεροί φοιτητές που βρίσκονταν στο Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για ενέργεια που γεννά πολλά ερωτήματα, μιας και οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για τοις εκλογές και το πολιτικό κλίμα στα αμφιθέατρα είναι τεταμένο.


Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, “ήταν μια δολοφονική φασιστική επίθεση από τους πολιτικούς απόγονους των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων, των γερμανοτσολιάδων που ενώ το παίζουν «αντισυστημικοί», η μόνη δράση τους είναι να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν έξω από σχολεία, γειτονιές και πανεπιστήμια, μετανάστες, εργαζομένους όπως και κόσμο της Αριστεράς και του κινήματος. Όμως οι νοσταλγοί του Χίτλερ, για μια ακόμη φορά πήραν την απάντηση ότι ο φασισμός δεν έχει θέση πουθενά, ότι η νεολαία και ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται απέναντί τους και κλιμακώνει την αντιφασιστική πάλη σε κάθε χώρο”.

Ως απάντηση στην επίθεση η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση (ΕΑΑΚ) διοργανώνει την Παρασκευή 6 Απριλίου στις 10 π.μ. στην Καμάρα συγκέκτρωση καταγγελίας “ενάντια στο φασισμό και στην πολιτική που τον γεννά, τον τρέφει και τρέφεται απ’ αυτόν”.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.