8.4.13

Όσο οι νεοναζιστικές συμμορίες κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό συνεχίζεται!




κείμενο που μοίρασε η Πρωτοβουλία ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και κρατική καταστολή στη Νέα Σμύρνη


Δύο μήνες πέρασαν από τη δολοφονική επίθεση από ομάδα φασιστών σε μαθητή του 3ου ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου, την ώρα που πήγαινε στο σχολείο. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, καθώς η επίθεση επιχειρήθηκε συστηματικά να περάσει στα «ψιλά» και να μη δοθεί έκταση έτσι ώστε να παρουσιαστεί ως ένα φαινόμενο βίας γενικά (αποκρύπτοντας τα φασιστικά κίνητρα των δραστών) ή ως μια αντιπαράθεση για ένα κορίτσι.

Όμως η αλήθεια δεν μπορεί να κουκουλωθεί! Οι φασιστικές συμμορίες που δρουν στη γειτονιά μας στοχοποιούν και χτυπούν όποιον έχει διαφορετική άποψη, όποιον δεν «συμμορφώνεται» στα δικά τους πιστεύω.


Ένας εκ των δραστών έχει συλληφθεί και βρίσκεται στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του, ενώ οι συνεργοί του κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ όμως καθώς οι φασιστικές συμμορίες συνεχίζουν να απειλούν και να τρομοκρατούν μαθητές, λέγοντάς τους ότι θα έχουν την ίδια κατάληξη με το μαθητή που χτυπήθηκε. Το ζήτημα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό καθώς δεν «περιορίζεται» σε κάποια εξωσχολικά στοιχεία. Σύμφωνα με αναφορές μαθητών, στην υπόθεση εμπλέκεται και καθηγητής του εν λόγω σχολείου ο οποίος απειλεί παιδιά, τα οποία έχουν καταγγείλει τις απειλές αυτές στη διεύθυνση του σχολείου και τους γονείς τους.

Το ζήτημα είναι τι κάνουμε εμείς! Θα αφήσουμε τους φασίστες να λυμαίνονται τη γειτονιά μας και να επιβάλουν το δικό τους νόμο; Το νόμο της τρομοκράτησης και των απειλών σε όποιον δεν ταιριάζει στα μέτρα τους; Σε όποιον αντιστέκεται και εκφράζει μια διαφορετική άποψη; Θα αφήσουμε τα σχολεία και τις γειτονιές μας να γίνουν πεδία προπαγάνδας και δράσης των φασιστικών συμμοριών, που επιτίθενται δολοφονικά σε όποιον «ξεφεύγει» από τα αποκρουστικά τους πρότυπα;

Η απάντηση των εργαζομένων και της νεολαίας πρέπει να είναι ένα τεράστιο ΟΧΙ σε αυτά τα ερωτήματα! Ο φασιστικός κίνδυνος είναι παρών και δεν πρόκειται να τον αφήσουμε να επεκταθεί! Είμαστε εδώ και δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να κάνουν ό,τι θέλουν. Οι φασίστες (ακόμα και όταν ντύνονται με κοινοβουλευτικούς μανδύες, όπως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής), είναι δολοφονικές συμμορίες που χτυπούν τους μετανάστες («πείθοντάς» μας ότι αυτοί φταίνε για όλα τα δεινά), όσους αγωνίζονται, όσους αντιστέκονται. Το δικό μας καθήκον είναι να παλέψουμε ενεργητικά και μαζικά ενάντια στους φασίστες, αποκαλύπτοντας σε όλους το πραγματικό τους πρόσωπο.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ! 



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ενάντια σε Φασισμό, Ρατσισμό και Κρατική Καταστολή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.