10.4.13

Χημικά κατά μεταναστών στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου


Πηγή: tvxs.gr


Νέα εξέγερση εκδηλώθηκε σήμερα στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Κόρινθο όπου κρατούνται περίπου 2.000 άτομα. Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών. 



Οι μετανάστες άναψαν φωτιές με στρώματα και η κατάσταση είναι έκρυθμη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας μετανάστης βρίσκεται και πάλι στη στέγη.


Το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά τις 21:00, δύο Νιγηριανοί μετανάστες που κρατούνται στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου, σκαρφάλωσαν σε καμινάδα κι ανέβηκαν στην ταράτσα ενός κτιρίου κι απειλούσαν να πέσουν στο κενό, αν δεν τους άφηναν ελεύθερους να φύγουν.
Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική και ακολούθησε διαπραγμάτευση, όπου μετά από περίπου μια ώρα και με τη βοήθεια της πυροσβεστικής πείστηκαν και κατέβηκαν.
Στο κέντρο κράτησης βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία πείνας. Μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή κατήγγειλαν ότι«αποκορύφωμα των άθλιων συνθηκών κράτησης, της κακομεταχείρισης και των βασανιστηρίων, που έχουν υποστεί οι περίπου πέντε χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ήταν τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, που έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο, στην Αμυγδαλέζα».
«Ζητάμε την αλληλεγγύη των εργαζόμενων και της νεολαίας, την δράση των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων, των κινήσεων υπεράσπισης δικαιωμάτων ώστε να απελευθερωθούν τώρα, να  κλείσουν τώρα τα κολαστήρια-σταρόπεδα συγκέντρωσης, για να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και νομιμοποίησης στους μετανάστες , για να έχουν τα παιδιά τους ιθαγένεια και όχι αποκλεισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.