10.4.13

Η Χρυσή Αυγή ανεπιθύμητη σε όλη την Ελλάδα


του Γιώργου Λυγουριώτη


Γιουχάισμα, αποδοκιμασίες, προπηλακισμοί αλλά… και βουτιές. Αυτές είναι οι αντιδράσεις της κοινωνίας και των λαϊκών στρωμάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα, απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Αντιδράσεις που ολοένα και αυξάνονται υπενθυμίζοντας ότι είναι ένα κόμμα ναζιστικό. Αντιδράσεις που δηλώνουν ότι οι μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητοι.

Οι αποδοκιμασίες της 25ης Μαρτίου

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες απέναντι σε βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στο Λουτράκι την ώρα που πήγε να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία Ευστάθιος Μπούκουρας δέχθηκε τις αποδοκιμασίες από τους κατοίκους του Λουτρακίου, ενώ ταυτόχρονα ένας νεαρός έτρεξε να του πάρει το στεφάνι από τα χέρια τερα ο ίδιος βουλευτής αποδοκιμά. Ακολούθησε συμπλοκή σώμα με σώμα.

Νωρίτερα ο ίδιος βουλευτής παραβρέθηκε σε εκδήλωση στη Περαχώρα, όπου αντίστοιχα αποδοκιμάστηκε από τους κατοίκους.


Την ίδια μέρα στη Κοζάνη μέλη του ΚΚΕ και αντιεξουσιαστές έκαναν παρέμβαση πριν την κατάθεση στεφανιών και απαίτησαν να μην καταθέσει η αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας χαρακτηριστικά “έξω οι ναζιστές”.

Επίσης ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, αρνήθηκε το αίτημα της Χρυσής Αυγής ώστε να παρεβρεθεί στην εκρης, ﷽﷽﷽﷽﷽υ της Χρυσής Αυγής, Ηλ και αντιεξουσιαστδήλωση εορτασμού της 25ης Μαρτίου.
ρης, ﷽﷽﷽﷽﷽υ της Χρυσής Αυγής, Ηλ και αντιεξουσιαστ
Ό


Όντας ενοχλημένοι από την απόρριψη του δημάρχου,  ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης,  κάλεσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο της Ελευσίνας, όπου τον έβρισε, το απείλησε και στο τέλος δήλωσε ότι θα πάει ο ίδιος ο Κασιδιάρης να καταθέσει το στεφάνι.

Ο Δήμος Ελευσίνας εξέδωσε  ανακοίνωση που αναφέρει ότι “Η πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής είναι να μην καλεί εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις του Δήμου.”

“Το εργατικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με τους φασίστες”

Ταυτόχρονα μια σειρά από εργατικά σωματεία απομονώνουν τη δράση της Χρυσής Αυγής στου εργατικούς χώρους.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου η Χρυσή Αυγή έστειλε Δελτίο Τύπου προς τα γραφεία του ΣΥΕΤΕ (Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος) σχετικά με δάνεια που δόθηκαν σε Βουλευτές από την Εθνική Τράπεζα.
Οι εργαζόμενοι που ήταν παρόντες, όμως, το επέστρεψαν κατευθείαν σημειώνοντας πάνω ότι δεν θέλουν ξανά επικοινωνία με τη συγκεκριμένη οργάνωση. 

Την ίδια τύχη είχε και το φαξ που δέχθηκε την 1/4/2013 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών από την κεντρική διοίκηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που ενημέρωνε για ερώτηση του βουλευτή της, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, για τον τρόπο υπολογισμού τόκων και προμηθειών των τραπεζών.
Οι εργαζόμενοι το επέστρεψαν με τη σημείωση «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ».


Ενώ οι εργαζόμενοι του  νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με αφορμή το γεγονός ότι το νεοναζιστικό κόμμα ζήτησε πληροφορίες κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για τις ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο, έστειλε επιστολή στο Διοικητή του νοσοκομείου δηλώνοντας πως η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στους χώρους του νοσοκομείου τονίζοντας «Θα μας βρουν μαζικά και οργανωμένα απέναντί τους όπου κι όποτε τολμήσουν να εμφανιστούν». 


Απρόσμενη υποδοχή

Την 1η Απρίλη, στην Ποταμιά της Θάσου οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας υποδέχτηκαν με πανό και αντιφασιστικά συνθήματα τα μέλη της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο χωριό με σκοπό να διανείμουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.βγδρ
Το αποτέλεσμα ήταν να εμποδίσουν το φορτηγό να ξεφορτώσει τα τρόφιμα και την αναγκαστική αποχώρηση των Χρυσαυγιτών από το χωριό.
Ενώ 6 μέρες αργότερα στην Παναγία της Θάσου, οι κάτοικοι έβαλαν για δεύτερη φορά “φρένο” στα σχέδια των τραμπούκων, καθώς είχαν προγραμματίσει διανομή τροφίμων “μόνο για Έλληνες”.
Οι χρυσαυγίτες δεν εμφανίστηκαν ποτέ και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξελίχθηκε σε ένα αντιφασιστικό γλsτι.﷽﷽﷽﷽﷽﷽έντι.

Στα Χανιά της Κρήτης, μετά από επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών, αντιφασίστες της περιοχής προπηλάκισαν τα φασιστοειδή και ο υποψήφιος βουλευτής τους Βλαμάκης κατέληξε στη θάλασσα.

Η άνοδος του αντιφασιστικού κινήματος

Ενδεικτικό της ανόδου του αντιφασιστικού κινήματος είναι ότι μέσα σε μόνο μια μέρα το Σάββατο 6 Απρίλη πραγματοποιήθηκαν  7 αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα ετά﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽sό﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ματμπούκων, καθώς εί(Πατήσια, Δραπετσώνα, Αργυρούπολη, Πτολεμαίδα, Ξάνθη, Ζάκυνθος, Εύοσμος Θες/νίκης) με μαζική συμμετοχή  διαδηλωτών.

Και ενώ το αντιφασιστικό κίνημα έχει μια ανοδική πορεία, το κόμμα της Χρυσής Αυγής και ο φύρερ της Μιχαλολιάκος, για πρώτη φορά μετά το καλοκαίρι φαίνεται να έχουν μικρή πτώση σύμφωνα με τις δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις της Public Issue και της GPΟ .

Είναι φανερό ότι τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας είναι σε εγρήγορση. Οι θρασύδειλοι νεοναζί που επιτίθενται σε μετανάστες φτωχοs﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽οντε σε φτωχούας ε προπιλακισμοικούς εργάτες αλλά και σε οποιοδήποτε αδύναμο, δέχονται την μια ήττα μετά την άλλη.

Χτίζουμε τείχος απέναντι στους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Ενισχύουμε τον αντιφασιστικό αγώνα και δημιουργούμε αντιφασιστικές επιτροπές παντού. Αυτή είναι η λύση για να απομονώσουμε τη φασιστική τους δράση και να τους βάλουμε για τα καλά στη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.